objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 13. februar 2009 ob 08:16

Vodušek po pretepu žene ne bo vodil predvolilnih soočenj na TV Slovenija
Mediji na Balkanu na veliko poročajo o pretepu slovenske diplomatke
2009 Pozareport

Odpri galerijo
Televizijski novinar Vladimir Vodušek je z brutalnim pretepom svoje žene Nataše fasal aretacijo in kazensko ovadbo ter ostal brez prave vloge v predvolilni kampanji na TV Slovenija. Odgovorni urednik informativnega programa Rajko Gerič se je namreč odločil, da bo predvolilna soočenja na TVS zaupal trem voditeljem Odmevov, Slavku Bobovniku, Rosviti Pesek in Tomažu Bratožu, na Voduška pa trenutno ne računa; tako nam je Gerič sporočil z letošnjega dopusta, ki ga z družino preživlja v Moskvi, domov pa se vrača v petek. Slišati je tudi govorice, da je Voduškova nadaljnja kariera novinarja na javni TV Slovenija pod velikim vprašajem.
TV Slovenija nam bo postregla tudi s prvim velikim soočenjem dveh glavnih pretendentov za bodočega mandatarja – Janeza Janše in Boruta Pahorja. Ker TVS, kot javna televizija, soočenja samo dveh kandidatov ne more speljati med uradno predvolilno kampanjo, saj bi tako kršila zakonodajo in lastna predvolilna pravila, je soočenje Janše in Pahorja spravila v formo oddaje Tarča, ki bo na sporedu 20. avgusta, torej en dan pred formalnim začetkom predvolilne kampanje. Tarčo bo seveda vodila Lidija Hren, gre pa tudi za reprizo Tarče pred parlamentarnimi volitvami leta 2004, ko je Hrenova soočila Janšo in tedanjega predsednika vlade Toneta Ropa. Mimogrede, v informativnem programu TVS prav Lidija Hren velja za veliko nasprotnico Vladimirja Voduška.
Na Pop TV bo soočenje Janše in Pahorja na sporedu 19. septembra; moderirala pa ga bo urednica informativnega programa in voditeljica oddaje 24UR Darja Zgonc. Toda če se Pop TV in TVS ne bosta pravočasno uskladili glede terminov, utegne priti do precej komične situacije. Popovci naj bi soočenje Janše in Pahorja namreč posneli dan prej, ker bo 19. septembra na prvem programu TVS potekalo soočenje predsednikov vseh parlamentarnih političnih strank – v živo. Za gledalce pred malimi ekrani, ki bodo, kot običajno v teh primerih, z daljincem surfali iz TVS na Pop TV in obratno, pa se bo zdelo, kot da sta Janša in Pahor v dveh studijih in dveh oddajah hkrati. Preostala soočenja bodo na Pop TV vodili Edi Pucer, Aleš Muhič, Petra Kerčmar in Katja Šeruga. Na slednjo pa so že besni v volilnem štabu SDS, ker je v nekem prispevku na temo volitev, minulo nedeljo v oddaji 24UR, kot tako imenovanega analitika povabila Aljošo Selana, ki ga tako rekoč nihče ne pozna. Kje ga je Šeruga staknila, ni znano, kmalu pa se je izvedelo, da je nečak vplivnega politika in nekdanjega ministra Rada Bohinca ter diplomant na FDV pri Ljubici Jelušič, šefici katedre za obramboslovje in Pahorjevi svetovalki za obrambne zadeve. Selan je po mnenju SDS v prispevku navijal za Pahorja.
Po drugi strani pa so v volilnem štabu Socialnih demokratov menda pričakovali, da se bo Janša izognil neposrednim soočenjem s Pahorjem, v formi eden proti enemu. To naj bi Janša storil na podlagi strategije Patricka Jamesa Mare, razvpitega irskega svetovalca za politični marketing, ki je tako svetoval tudi hrvaškemu premieru Ivu Sanaderju in novopečenemu italijanskemu predsedniku vlade Silviu Berlusconiju; in oba sta na volitvah zmagala. Toda v Janševem volilnem štabu so že večkrat zanikali, da naj bi PJ Mara delal za SDS, Janša pa očitno gre tudi na televizijska soočenja.
In če se vrnemo k aferi Vodušek. Prav intrigantno je, da o tej aferi nista poročali dve največji slovenski televiziji; TVS in Pop TV sta afero tako rekoč "zataškali". Pretepena novinarjeva soproga namreč ni kdorsibodi, ampak karierna diplomatka in slovenska veleposlanica v Bosni in Hercegovini; afera že dobiva tudi mednarodne dimenzije, saj o njej poročajo vodilni mediji v Sarajevu, Zagrebu in Beogradu, z bombastičnimi naslovi, kako je "poznati novinar Vodušek na javnoj televiziji pretukao ženu i slovenačku ambasadorku u Sarajevu ..." Razlog, da sta TVS in Pop TV ob tej aferi dobesedno obmolknili, je najverjetneje v tem, da je Vodušek na TVS še vedno zaposlen, na Pop TV pa je delal prej.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Vladimir Vodušek Nataše Rajko Gerič Slavku Bobovniku Rosviti Pesek Tomažu Bratožu Janeza Janše Boruta Pahorja Lidija Hren Toneta Ropa Darja Zgonc Edi Pucer Aleš Muhič Petra Kerčmar Katja Šeruga Aljošo Selana Rada Bohinca Ljubici Jelušič Patricka Jamesa Mare Ivu Sanaderju Silviu Berlusconiju

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

robi

Nedelja, 13. oktober 2019 ob 13:53


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Vodušek po pretepu žene ne bo vodil predvolilnih soočenj na TV Slovenija