objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Torek, 13. januar 2009 ob 06:57

Tudi Miša Cigoj je za božič ostal sam!
Nenadoma ga je zapustila moldavska lepotička Aleksandra Malai, s katero sta plesala dobri dve leti
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Ajdovski superplesalec Miša Cigoj, kot ga imenujejo nekateri, je ponovno brez soplesalke. Kot da se zgodovina ponavlja: po Jani Pokrovskayi in Anastaziji Novožilovi, s slednjo sta plesala kar šest let in skupaj osvajala svetovne in evropske naslove, ga je tik pred božičnimi prazniki zapustila še Aleksandra Malai. Razlogi za njen nenaden odhod zaenkrat še niso znani. Znano je samo to, da je 21-letna plesalka iz Kišinjova svoje stanovanje – garsonjero v hiši Miševih staršev – z vsemi stvarmi vred pustila nedotaknjeno (nekaj podobnega je doživel Cigojev plesni kolega Andrej Škufca, ki ga je nenadoma in nepričakovano zapustila ruska soplesalka Elena Khvorova). Aleksandra Malai naj bi kobajagi odšla na počitnice, na katere pa je vzela samo kozmetično torbico.
Pred nekaj dnevi pa se je na plesnem portalu www.dancesportinfo.com že pojavila novica o njenem novem partnerstvu z romunskim plesalcem Nikolajem Gritevicijem. Moldavijka in Romun naj bi od letošnjega leta dalje plesala za Nemčijo. Ko smo zaradi izjave poklicali Aleksandro, je njen moldavijski telefon zvonil v prazno. Ali je vzrok za plesalkin odhod ponovno Mišev temperament  (znano je, da s soplesalkami ne ravna vedno nežno) ali pa Aleksandrina svojeglavost (Aleksandra sicer velja za eno od lepotic na mednarodnem tekmovalnem parketu), se bo kaj kmalu razvedelo. Do takrat pa bo v ajdovskem plesnem studiu Maxim, ki ga je posebej zanju zgradil Mišev oče Marijan, Miša treniral sam.
Miša Cigoj razpada ni želel komentirati, 7. januarja pa smo po elektronski pošti prejeli posebno pismo, ki sta ga na "drage plesalce in plesalke, trenerjem, sponzorje in prijatelje", naslovila Miša Cigoj in Aleksandra Malai.
Pismo objavljamo v celoti in nelektorirano:
"Dragi plesalci in plesalke, trenerji, sponzorji in prijatelji! Z novim letom prihaja tudi čas za nove izzive in podvige. Odločila sva se, da končava svojo skupno plesno pot. V težkih trenutkih sva se zavestno odločila, da je najbolje za oba, da se sporazumno razideva kot velika prijatelja. Življenje je pot, ki menja smernice in nikoli ne veš , kdaj se bo situacija spremenila čez noč in bo potrebno najti najboljše rešitve za naprej. Najino 3 letno partnerstvo je bilo zelo poučno za oba. Stala sva si ob strani in sproti reševala vse težave, ki so nama prišle nasproti. Od prvih problemov z vizami, do 6 mesečne prepovedi tekmovanja s strani moldavske plesne zveze, pa konfrontacijo z različnimi telesnimi značilnostmi in plesnim stilom. Zelo sva ponosna na uspehe, ki sva jih skupaj dosegla, ne glede na prej omenjene težave. Najbolj pa naju osrečuje, da sva skupaj premostila nepremostljive ovire in prišla povsem na vrh. Ob tej odločitvi bi se rada zahvalila staršem za njihovo brezkompromisno podporo in pomoč. Vsem najinim trenerjem in učiteljem za njihovo znanje in potrpežljivost. Vsem sponzorjem, ki so naju podpirali in verjeli v najin ples. Plesni zvezi za zaupanje, da sva lahko predstavljala Slovenijo na uradnih prvenstvih in nadaljevala uspešno tradicijo naše države. Olimpijskemu komiteju in Ministrstvu za Notranje zadeve za pomoč pri pridobitvi državljanstva in urejanju dokumentacij za vize. Vsem prijateljem in znancem, ki so nama kakorkoli pomagali na najini poti k vrhu. Brez vseh vas, nama nebi uspelo! Vse morebitne posledice najine odločitve, bova reševala od primera do primera in skupaj poskrbela, da nihče od vpletenih strani ne bo oškodovan. Za vse nadaljnje informacije se, prosim, obrnite na najin email: cigojmalai@gmail.com. Že vnaprej se vam zahvaljujeva za razumevanje in pomoč pri reševanju nastale situacije. Za konec bi vsem rada zaželela predvsem zdravja, veselih trenutkov in uspešnega dela v novem letu. Naj bo vsako opravilo nekaj posebnega.
Še zadnjič skupaj vaša … Miša in Alexandra
"Toda Miša Cigoj ne miruje in menda ima že tri kandidatke za svojo bodočo soplesalko. Najbolj vroča je Španka Bianca Robas Turon, 3-kratna članska svetovna prvakinja v kombinaciji; Miša in Bianca naj bi po nekaterih infomacijah plesala skupaj že na letošnjem državnem prvenstvu v standardnih plesih, 31. januarja na Ptuju. Druga kandidatka je Rusinja Ekaterina Vaganova, večkratna prvakinja Italije in finalistka članskega svetovnega prvenstva v kombinaciji, tretja pa Ana Matus iz Moldavije, večkratna državna prvakinja, polfinalistka Evropskega prvenstva v latinoameriških plesih in finaliska EP v kombinaciji.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Miša Cigoj Jani Pokrovskayi Anastaziji Novožilovi Aleksandra Malai Andrej Škufca Elena Khvorova Nikolajem Gritevicijem Marijan Bianca Robas Turon Ekaterina Vaganova Ana Matus

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

robi

2019-10-13 13:53:38


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Tudi Miša Cigoj je za božič ostal sam!