objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 4. februar 2009 ob 09:53

Izkoristila Čerina, da je od Mercatorja kupila Medex, zdaj pa je odšla?!
Aleša Kandus je z novim spremljevalcem Benčino pridobila tudi jadrnico
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Včeraj smo ekskluzivno poročali, da je pred nekaj tedni ljubljanskega podžupana Aleša Čerina nenadoma zapustila dolgoletna življenjska sopotnica, 19 let mlajša Aleša Kandus, predsednica uprave in solastnica podjetja Medex. Kandusova je iz njunega stanovanja v elitnem kompleksu Trnovskih 7 spakirala kovčke decembra lani in pristala v objemu pet let mlajšega predsednika upravnega odbora gorenjske družbe Jelovica, Gregorja Benčine.

Aleša Čerina naj bi odhod Aleše Kandus (zanj je bila menda sanjska ženska) dodobra sesul, hkrati pa je slišati, da se med nekdanjima partnerjema obeta prava mala poslovna vojna. Čerin je namreč predsednik nadzornega sveta Medexa, kot nekdanji član uprave Mercatorja pa naj bi prav on omogočil, da je Kandusova Medex prevzela od – Mercatorja. Prevzem Medexa je sicer izpeljal Alešin oče, Aleš Mižigoj, legendarni direktor Medexa, toda ob odločilni pomoči Čerina, trdijo naši viri. Mižigoj je še danes podpredsednik nadzornega sveta Medexa, z lastniškima deležema pa Aleša Kandus in njen oče Mižigoj dovolj trdno obvladujeta Medex. Poznavalci razmer ocenjujejo, da bosta, če bo Čerin poskušal Kandusovi nagajati, Aleša Kandus in njen oče Mižigoj sklicala izredno skupščino Medexa ter z večino glasov delničarjev Aleša Čerina enostavno razrešila.
Naši viri še trdijo, da je Aleša Kandus vedno znala dovolj spretno, včasih celo neženirano, izkoriščati Čerinovo podžupansko funkcijo in njegovo prijateljstvo z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem. Z Gregorjem Benčino pa se je prebila tudi do prestižne jadrnice, ki jo ima Benčina privezano v izolski marini. Po nekaterih informacijah naj bi se Benčina v Izolo občasno pripeljal z najetim helikopterjem, na plačilnem seznamu pa naj bi imel celo svojega skiperja.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Aleša Čerina Aleša Kandus Gregorja Benčine Aleš Mižigoj Zoranom Jankovićem

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

robi

2019-10-13 13:53:38


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Izkoristila Čerina, da je od Mercatorja kupila Medex, zdaj pa je odšla?!