objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 7. februar 2009 ob 07:28

Maribor: Verlič spet šef LDS, misica sekretarka, Moge pobegnil Kresalovi
Sekretarka mestnega odbora je postala nekdanja miss Slovenije Nataša Majerič
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Na sredini volilni konferenci mariborskega mestnega odbora LDS so za predsednika liberalnih demokratov v štajerski prestolnici znova izvolili dozdajšnjega predsednika in podžupana občine Maribor Andreja Verliča. Podpredsedniški mesti sta zasedla Marjana Kreitner, direktorica Regionalne razvojne agencije, in nekdanji direktor alpskih smučarskih reprezentanc Tone Vogrinec, na stolček sekretarja pa se je – namesto dozdajšnjega Gorazda Zupana – zavihtela nekdanja miss Slovenije Nataša Majerič Matijevič. Temnolasa Nataša MM je podjetnica, na zadnjih parlamentarnih volitvah pa se je v dveh volilnih okrajih neuspešno potegovala za poslanko. Tik pred zdajci je od podpredsedniške kandidature odstopil Jože Protner.
Navzoče člane mestnega odbora (konference sta se udeležila tudi podpredsednik LDS Slavko Ziherl in generalni sekretar Dorijan Maršič) pa je šokiral Rudi Moge, prvi predsednik mariborske LDS, nekdanji ravnatelj legendarne "Prve gimnazije" ter dolgoletni poslanec v državnem zboru, ki je iz stranke izstopil. Njegova odločitev je presenetila tudi Verliča in Ziherla. Moge je izstopil zato, ker se ne strinja z delovanjem nove vladne koalicije, razočaran pa je tudi nad slabim volilnim rezultatom LDS. Nekdanji poslanec Rudi Moge je v državnem zboru zaslovel tudi kot vodja razvpite komisije za preiskovanje trgovine z orožjem.
Stari novi predsednik mariborske LDS je napovedal "izboljšanje komunikacije v stranki, pridobivanje novih članov in odločnejši nastop stranke v javnosti". Vnovična izvolitev Verliča pa je za mnoge precejšnje presenečenje, saj je zaradi slabih volilnih rezultatov že pred nekaj meseci sam napovedal odstop, poleg tega pa mu očitajo preveliko "zlizanost" z mariborskim županom Francem Kanglerjem (SLS), kar naj bi škodilo LDS. Verličevi nasprotniki namreč trdijo, da je Verlič zaradi pomanjkljive izobrazbe eksistenčno preveč odvisen od Kanglerja. Reizvolitev Verliča (nekateri člani mariborske LDS tarnajo, da boljšega pač niso našli, čeprav na septembrskih volitvah v državni zbor sploh ni kandidiral) in staroste Vogrinca kaže tudi na dejstvo, da se liberalni demokrati v Mariboru soočajo z enormnimi kadrovskimi težavami.
In kaj pravi ožje vodstvo LDS? Generalni sekretar Maršič je v odzivu na Mogetov izstop iz stranke zapisal, da v stranki izstop dolgoletnega člana in nekdanjega poslanca obžalujejo. Po mnenju vodstva stranke je izstop posledica njegovega nezadovoljstva z delovanjem mestnega odbora LDS Maribor, "na kar je že pred časom večkrat opozoril tudi vodstvo stranke. O morebitnih kadrovskih in organizacijskih spremembah v mestnem odboru je bilo opravljenih tudi več pogovorov v želji, da bi združili vse ustvarjalne potenciale odbora. Člani in članice odbora so se na volitvah odločili, da sedanjemu vodstvu zaupajo. Odločitve, ki jih je sinoči sprejel zbor članov in članic mestnega odbora v vodstvu stranke spoštujemo in želimo kolegicam in kolegom v Mariboru uspešno delo," je zapisal Maršič. Mogetu priznavajo, da je bil "vseskozi luciden in načelen politik", zato vodstvo LDS upa, da bodo kljub zadnjim dogodkom ostali z njim v dobrih odnosih.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Andreja Verliča Marjana Kreitner Tone Vogrinec Gorazda Zupana Nataša Majerič Matijevič Jože Protner Slavko Ziherl dorijan maršič Rudi Moge Francem Kanglerjem

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Maribor: Verlič spet šef LDS, misica sekretarka, Moge pobegnil Kresalovi