objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Torek, 17. februar 2009 ob 07:10

Miša Molk se je norčevala iz Janeza Janše in za to celo dobila denar!
Varuhinja pravic televizijskih gledalcev se je dobrikala vladi in kasirala honorar
2009 Pozareport

Odpri galerijo


Bob leta, tradicionalno prireditev mariborskega časnika Večer, ki je bila letos za nameček celo jubilejna, deseta po vrsti, je presenetljivo moderirala nekdanja prva dama slovenske televizije Marija Miša Molk. Presenetljivo zato, ker Molkova opravlja funkcijo varuhinje pravic televizijskih gledalcev, za inštitut ter integriteto varuhinje pa se res ne spodobi, da fuša kot voditeljica družabnih dogodkov. Če bi Molkova to počela brezplačno ali vodila kakšno dobrodelno prireditev, potem okej, toda Bob leta je komercialni dogodek zasebnega založniškega podjetja, Molkova pa je svoj nastop pokasirala tudi zajeten honorar. Koliko evrov je kapnilo v žep varuhinje, nam ni uspelo izvedeti, ena od Večerovih uslužbenk pa se je ob našem vprašanju, ali je Molkova morebiti moderira brezplačno, prešerno nasmejala in izustila, kdaj pa je Miša Molk še kaj naredila zastonj.
Rahlo postarana Marija Miša Molk je svoji dve uri na odru Narodnega doma (v četrtek zvečer) tudi sicer odlično izkoristila. Predvsem za norčevanje iz njenih šefov na RTV Slovenija (na živce ji gre zlasti Igor Pirkovič, pomočnik direktorja TVS Jožeta Možine, ki ga sicer poimensko ni omenila, toda vsi smo vedeli, za koga gre; po drugi strani pa je bizarno, ker Molkova še vedno govori o "svojih televizijskih šefih", čeprav naj bi bila kot varuhinja povsem neodvisna) in adolescentno dobrikanje politični opciji, ki je trenutno na oblasti. Vse to v funkciji njene kandidature za eno od vodilnih delovnih mest na RTV Slovenija, kar si Molkova obeta od nove ministrice za kulturo Majde Širca. Tako je, denimo, ob številnih pripombah, po svoje dokaj nevljudno zavrnila ponujeni kozarec vina letnika 2006, ki je – na podlagi scenarija prireditve – simboliziral Bob leta 2006, katerega je prejel tedanji predsednik vlade Janez Janša. Spomnimo: pred lanskimi parlamentarnimi volitvami je izbruhnila afera o domnevno prepisani izjavi, ki naj bi si jo Janša sposodil od nekdanjega britanskega premiera Tonyja Blaira in zanjo dobil Večerov Bob leta.
Ko je Miša Molk znogirala Janševo vino, je v dvorani zadonel huronski smeh; toda na sedežih v prvi vrsti so se smejali tudi tisti, ki so Janši pred dvema letoma podelili ta famozni Bob. Svojevrstno sprevrženost in naivno politično kalkuliranje pa dokazuje tudi Molkova. Velja se namreč spomniti, da je Marija Miša Molk tik pred parlamentarnimi volitvami leta 2004 svoje televizijsko ime in obraz posodila predvolilni publikaciji SDS (takrat je bila namreč užaljena ter besna na LDS in tedanjega predsednika sveta RTV Janeza Kocijančiča, ker je morala - zaradi kopice afer, zlasti razvpite EME - zapustiti mesto odgovorne urednice razvedrilnega programa, puč zoper direktorico TVS Mojco Menart pa ji ni uspel). Po zmagi Janše in prihodu novega vodstva RTV Slovenija je na sprejemih banalno objemala novopečenega direktorja TVS Jožeta Možino in pred fotografi vpila "moj Jožko"; ko pa je tri leta pozneje dokončno sprevidela, da ji "njen Jožko", generalni direktor RTV Anton Guzej in Pirkovič niso dali tistega, kar si je obetala (prime time oddajo z dovolj bogatim budžetom), je spet zamenjala ploščo...
Bob leta 2008 je zasluženo dobil Milan Kotnik, sekretar Društva za gluhe in naglušne v Podravju, za duhovito izjavo "Država je pogosto bolj gluha od nas gluhih", med blogerji pa je slavil Aleš Ernecl.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marija Miša Molk igor pirkovič ožeta Možine Majde Širca Janez Janša Tonyja Blaira Janeza Kocijančiča Mojco Menart Anton Guzej Milan Kotnik Aleš Ernecl

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Miša Molk se je norčevala iz Janeza Janše in za to celo dobila denar!