objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Četrtek, 19. februar 2009 ob 10:10

Miran Ališič zapušča Pop TV, Nina Jerančič nova urednica Delo.si
Kadrovske prekomande tudi na Kanalu A, kar uredniku Bojanu Travnu ni povšeči
2009 Pozareport

Odpri galerijo


Nina Jerančič
, redaktorica športa na spletnem portalu 24ur.com, zapušča Pop TV in odhaja v časopisno hišo Delo, kjer bo 1. marca prevzela mesto urednice portala Delo.si. Vodstvo Dela pa z mesta urednice portala Delo.si menjuje Eriko Repovž, sestro Barbare Repovž, ki je urednica portala 24ur.com.
Zamenjava Erike Repovž je po svoje pričakovana, kajti Delo.si je edini večji informativni spletni portal v državi, ki po uradnih podatkih Slovenske oglaševalske zbornice in MOSS beleži padec obiskanosti; je pa vprašanje, ali je za vse to res kriva Erika Repovž. Projekt Studio Delo, ki se je izkazal za skoraj popolno katastrofo, je Repovževi vsilil nekdanji predsednik uprave Dela Danilo Slivnik, negativna rast portala pa je nesporno tudi posledica izjemno slabega splošnega stanja v podjetju Delo, kjer tradicionalnim edicijam strmo padajo naklade, novi tiskani projekti (športni časnik As, brezplačnik Total tedna, tednika Več in Mag …) propadajo kot po tekočem traku, večina novinarjev v Delovi stolpnici pa je spletnim izdajam njihovih edicij izrazito nenaklonjena; kar je, pravijo poznavalci medijev, pogubna filozofija.
Nina Jerančič nam je včeraj povedala, da vodenje spletnega portala Delo.si zanjo predstavlja "nov karierni izziv", delo na Delu pa bo s svojo dirkaško kariero (Ferrari Challenge) "usklajevala tako kot doslej".
Tik pred odhodom s Pop TV pa je očitno tudi Miran Ališič, razvpiti komentator in maskota prenosov formule 1. Ališič, ki se z vodstvom Pop TV že nekaj časa pogaja o tem, kako naj bi Pop TV v prihodnje pokrival formulo 1 (po naših informacijah se Ališič pogaja z namestnikom direktorja Pro Plusa Pavletom Vrabcem, ker se direktor informativnega in športnega programa Pop TV Tomaž Perovič in Ališič menda še komaj gledata), vendar naši viri trdijo, da je dogovor praktično nemogoč. Vodstvo Pop TV Ališiču namreč ponuja komentiranje dirk samo iz studia, kar naj bi bilo za Ališiča popolnoma nesprejemljivo. Včeraj dopoldne je Ališič v redakciji odprl steklenico šampanjca, ki naj bi ga spili za njegovo slovo, najožjim sodelavcem pa namignil, da najverjetneje dirk formule 1 ne bo več komentiral – vsaj za Pop TV ne. Toda pozor: pogajanja med Ališičem in Pop TV uradno še vedno niso zaključena. Po naših informacijah naj bi Perovič komentiranje formule 1 že pred nekaj tedni ponudil Gabru Kržišniku, komentatorju dirk MotoGP, ki je trenutno v Združenih državah Amerike; kar pomeni, da se vodstvo Pop TV krizno pripravlja na prenose brez Ališiča (letošnja sezona formule 1 štarta konec marca). Ališičevo tesno sodelavko Tino Hojnik so prekomandirali v uredništvo oddaje Svet na Kanalu A, Hojnikova (ki je med torkovim poročanjem o priprti odvetnici Suzaani Gale izgledala precej nesrečno) pa si novo službo išče tudi v ljubljanskih piarovskih in oglaševalskih agencijah; tako je že potrkala na vrata agencije ProPiar, ki jo vodi Nina Tomažin, nekdanja piarovka Pop TV in Kanala A. Pri uredniku informativnega programa Kanala A Bojanu Travnu naj bi pristal tudi novinar Boštjan Belčič, ki namesto Špele Pretnar trenutno pokriva smučanje; je pa slišati, da Traven z odvečnimi kadri, ki mu jih pošilja Tomaž Perovič, ni najbolj navdušen.
Med novim kadrovskim masakrom je moral Pop TV zapustiti tudi novinar David Stopnik, znan po poročanju z relija Pariz-Dakar. Mimogrede, Stopniku se je enkrat na reliju pridružil Pavle Vrabec, kar pa Stopniku očitno zdaj ni kaj dosti pomagalo ...  
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme

Nina Jerančič
Eriko Repovž Barbare Repovž danilo slivnik Miran Ališič Pavletom Vrabcem Tomaž Perovič Gabru Kržišniku Tino Hojnik Suzaani Gale Nina Tomažin Bojanu Travnu Boštjan Belčič Špele Pretnar David Stopnik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

robi

2019-10-13 13:53:38


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Miran Ališič zapušča Pop TV, Nina Jerančič nova urednica Delo.si