objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 5. marec 2009 ob 07:09

Milan Cvikl forsira Marka Pavliho in napoveduje poroko z Jerco Legan!
Bivši politik se hvali, da bo postal nosilec liste Socialnih demokratov na volitvah v evropski parlament
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Marko Pavliha, nekdanji minister za promet v vladi Toneta Ropa in bivši podpredsednik državnega zbora, bi bil zelo primeren za evropskega poslanca, je prepričan generalni sekretar Pahorjeve vlade Milan M. Cvikl, ki Pavliho že nekaj časa forsira na kandidatno listo Socialnih demokratov za junijske volitve v evropski parlament. Marko Pavliha, ki je politično sceno zapustil pred lanskimi parlamentarnimi volitvami, pa trdi, da mu je pobudo, da bi vodil listo SD na evropskih volitvah, prenesel Cvikl. Po besedah Pavlihe Cviklovo pobudo podpirajo tudi nekateri Pahorjevi ministri, čeprav ne želi povedati, za katere ministre gre. Cvikl je za naš portal potrdil, da se mu "Pavliha zdi primeren za evropskega poslanca, če bo listo Socialnih demokratov tudi zares vodil ali ne, pa je stvar debate in odločitve v stranki".

Glede Pavlihe, ki je v poslansko skupino SD prestopil iz LDS, skupaj z Ropom, Cviklom in poslanko Darjo Lavtižar Bebler, politiko pa zapustil precej užaljeno, ker ni bil ponovno izvoljen za podpredsednika državnega zbora, med Socialnimi demokrati vladajo zelo različna mnenja. Pavlihi sicer ne oporekajo izobrazbe in znanja, dvomijo pa v njegov karakter. Hecno je tudi, pravijo nekateri naši sogovorniki, da se Pavliha za politične funkcije kar naprej javno ponuja: v "desnem" tedniku Reporter se je tržil za evropskega komisarja, na "levem" spletnem portalu Vest.si se oglašuje kot kandidat za nosilca liste SD na evropskih volitvah, ob tem pa se hvali, da ga spet vabijo v LDS?! Drugi ob omembi Pavlihe samo zamahnejo z roko, češ, Borut Pahor ga tako ali tako ne bo "spustil skozi", tretjim pa se tisti, ki Pavliho predlagajo, enostavno zdijo "trapasti" ...


Medtem ko Pahor za nosilca liste SD še vedno išče novega Danila Türka, so se po nedavni klavzuri Socialnih demokratov v Velenju razširile govorice, da naj bi Tone Rop za nosilko liste forsiral poslanko Melito Župevc. Rop, ki ga na klavzuri sploh ni bilo, to odločno zanika, Župevčeva pa trdi, da gre za čisto neumnost. Je pa res, da sta na klavzuri minister za finance Franc Križanič in podpredsednica SD Andreja Rihter med razpravo zavzela stališče, da naj bo nosilka strankine liste mlajša dama, po možnosti poslanka; in vsi so očitno takoj pomislili na Melito Župevc, ki formalno sicer ni članica stranke. V kontekst zakulisnega boja pred kongresom SD, ki bo 28. marca v Mariboru, in formiranja liste kandidatov za evropske volitve naj bi sodil tudi članek v zadnji številki tabloidne revije Lady, kjer so napisali (tekst ni bil podpisan), da sta Rop in Župevčeva pred novim letom skupaj počitnikovala v Singapurju.
Mimogrede, če smo že pri tabloidih: v reviji Story sta prejšnji teden med rekreacijo pozirala Milan M. Cvikl in njegova spremljevalka, magistra antropologije Jerca Legan. Med razpredanjem intime sta Cvikl in Leganova novinarki revije Story tudi strokovno pojasnila, da je Cvikl, odkar sta par, "vitkejši" (menda zato, ker je "prej igral košarko, pri kateri je potrebna moč, zdaj, ko teče, pa so se mu mišice preoblikovale oziroma podaljšale"), ona, Jerca, pa bolj "žareča". Je pa zanimivo, da je Cvikl med pogovorom za Story dejal, da o svojih otrocih (sinu in hčeri, ki ju ima z bivšo ženo Manico) ne želi govoriti, hkrati pa sta Cvikl in Leganova napovedala poroko, ki naj bi ji ob pravem času sledil tudi otrok.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
marko pavliha Toneta Ropa Pahorjeve Milan M. Cvikl Darjo Lavtižar Bebler Melito Župevc Franc Križanič Andreja Rihter Jerca Legan Manico

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

robi

Nedelja, 13. oktober 2019 ob 13:53


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Milan Cvikl forsira Marka Pavliho in napoveduje poroko z Jerco Legan!