objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Petek, 29. maj 2009 ob 06:49

Kmalu poroka Tijuane Križman, ki preveč verjame v baletne pravljice
Po devetih letih in devetih mesecih prijateljevanja se bosta poročila balerina in računalničar Uroš Hudernik
2009 Pozareport

Odpri galerijo

V mariborskem baletu se napoveduje nova poroka. Usodni Da bo dahnila mariborska baletna solistka, Pirančanka Tijuana Križman. Tijuana Križman in Uroš Hudernik bosta na dan poroke, ki se bo zgodila v soboto, 19. septembra 2009, par natančno devet let in devet mesecev.

Tijuana je ena od redkih naših balerin, ki si svojega življenjskega partnerja ni poiskala  v baletnem svetu. Njen Uroš je doma v svetu računalnikov in je tisti, ki jo na srečo tudi prizemljuje, kadar preveč verjame v baletne pravljice. Čeprav je baletna solistka, pa je nimamo priložnosti prav veliko videvati na velikem odru mariborskega gledališča, saj ji je vodja mariborskega baleta Edward Clug zaupal le glavno in edino žensko vlogo v njegovi predstavi Radio&Juliet, s katero bodo Mariborčani letos julija gostovali na slovitem ameriškem plesnem festivalu Jacob's Pillow. Tako je bil njen nastop konec aprila na produkciji mariborske baletne šole prava poslastica za vse, ki cenijo klasični balet. Bila je enkratna tako v tehničnem kot interpretativnem smislu in s svojim nastopom prekosila ljubljenčka mariborskega občinstva, Antona Bogova. Le-ta si je za svojo plesno partnerko nekoliko neposrečeno izbral kar svojo intimno prijateljico, balerino Ines Petek, ki pa ni bila kos sicer še vedno dobremu Bogovu.
Tijuana in Uroš se z detajli poroke še ne ukvarjata in si tudi ne želita narediti kaj velikega ali bombastičnega. Bo pa za žur zagotovo poskrbela temperamentna Tijuanina mama Javorka in v soboto, 19. septembra, bo Piran zagotovo plesal v ritmu, ki ga bo narekovala Tijuana. 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tijuana Križman Uroš Hudernik Edward Clug Antona Bogova Ines Petek

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

robi

2019-10-13 13:53:38


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kmalu poroka Tijuane Križman, ki preveč verjame v baletne pravljice