objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 23. junij 2009 ob 06:30

Zaradi Pustatičnika je Miklavčič mislil, da mu tajno prisluškujejo
Peter Pustatičnik, razrešeni član uprave zavarovalnice Vzajemna, je napisal na desetine anonimk, kjer je najraje kombiniral poslovne skrivnosti in govorice o zasebnem življenju svojih sodelavcev
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Peter Pustatičnik, zamenjani član uprave zavarovalnice Vzajemna, za katerega smo že pred nekaj tedni ugotovili, da je "velemojster zdrah in anonimk", je doslej napisal več deset anonimnih pisem, trdijo naši viri. Čeprav nam je Pustatičnik zagotavljal, da naj bi bili očitki, da je on pisec anonimk, "skrajno neresno in žaljivo podtikanje", nam je v uredništvu uspelo pridobiti kopije številnih Pustatičnikovih anonimk, na katerih je razvidna celo njegova lastoročna pisava; dejstvo, da je Pustatičnik pisal in lansiral anonimke, so naši viri pripravljeni potrditi tudi na sodišču.
Peter Pustatičnik je najnovejše anonimke uporabljal zoper predsednika uprave Vzajemne Boštjana Averja, največ pa jih je spisal, ko je bil zaposlen na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije; tako je sodeloval pri rušenju cele vrste direktorjev, od Franca Koširja, Boruta Miklavčiča do Sama Fakina, pa tudi nekaterih svojih in njihovih sodelavcev, denimo Borisa Krambergerja, Sladjane Jelisavčić, Marjana Šušlja in Martina Totha; to je visokih uslužbencev ZZZS. "Pri pisanju anonimk se je tako zverziral, da je zaradi njegovega pisanja nekdanji generalni direktor ZZZS in sedanji minister za zdravje Borut Miklavčič dal dvakrat pregledati pisarno, misleč, da mu tajno prisluškujejo," trdijo naši viri. Pustatičnik je v anonimkah najraje posrečeno kombiniral zaupne poslovne informacije in govorice o zasebnem življenju, pri lansiranju informacij medijem pa naj bi mu pomagal tudi nekdanji novinar in urednik Tomaž Natlačen.


Kot je znano, Petru Pustatičniku, ki ga je nadzorni svet Vzajemne prejšnji mesec razrešil z mesta člana uprave, grozi izredna odpoved delovnega razmerja zaradi izdaje poslovne tajnosti v intervjuju za časopis Delo. Mimogrede, naši viri trdijo, da naj bi bila Pustatičnik in novinarka Dela Milena Zupanič tesno povezana. Pustatičnik pa je kazensko ovadil predsednika uprave Vzajemne Averja, poleg tega trdi, da ga je strah, ker mu neznanci menda fizično grozijo. Uprava Vzajemne je pred kratkim z mesta direktorja trženja razrešila njegovega brata Janeza Pustatičnika.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Peter Pustatičnik Boštjana Averja Franca Koširja Boruta Miklavčiča Sama Fakina Borisa Krambergerja Sladjane Jelisavčić Marjana Šušlja Martina Totha Tomaž Natlačen Milena Zupanič Janeza Pustatičnika

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

robi

2019-10-13 13:53:38


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zaradi Pustatičnika je Miklavčič mislil, da mu tajno prisluškujejo