objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sobota, 4. julij 2009 ob 08:37

Poroka leta: Janez Janša in Urška Bačovnik danes poročena
Poročni obred bo v ožjem družinskem krogu, najprej v cerkvi Srca Jezusovega v idlični vasici Drežnica nad Kobaridom, s pogledom na Krn, nato pa v Janševi počitniški hiši na Bovškem.
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Janez Janša, nekdanji premier in lider največje opozicijske stranke SDS, in njegova zaročenka, zdravnica Urška Bačovnik, se bosta danes - vendarle in končno - poročila. Obred bo potekal v ožjem družinskem krogu, začel pa se bo ob 12. uri v cerkvi Srca Jezusovega v Drežnici nad Kobaridom. Gre za idilično vasico, od koder je v lepem vremenu čudovit razgled na goro Krn; oba, Janša in Bačovnikova, pa sta alpinista in zaprisežena ljubitelja gora. Janša, kot je znano, ima na Bovškem počitniško hišo, Bačovnikova pa je najbolj znana članica tamkajšnjega golf kluba Hit Bovec. Poročil ju bo poslanec, bovški župan in Janšev strankarski kolega Danijel Krivic. Poroka leta (priprave nanjo so se odvijale v največji tajnosti) se bo nadaljevala v Janševi hiši.
Novice o skorajšnji poroki leta so že večkrat obredle slovenske medije, nazadnje pred tremi tedni. Govorili se je tudi, da naj bi se na skrivaj poročila na otoku Mauricius, kamor sta potovala med zimskimi počitnicami. Janez Janša in Urška Bačovnik sta skupaj od leta 2006, ko je njuno zvezo razkril časnik Direkt; 30. oktobra, na proslavi za Dan reformacije, pa sta se prvič skupaj uradno pojavila v Cankarjevem domu. Bačovnikova prihaja iz vasi Kote pri Velenju, Janša pa ima že dva starejša otroka, skupaj z nekdanjo sopotnico Silvo Predalič, s katero sicer nista bila poročena (nekateri mediji, med njimi Pop TV, so včeraj napačno poročali, da je bil Janša že poročen). Janša in Bačovnikova kupujeta stanovanje na Mesarski ulici v Ljubljani, o čemer smo na našem portalu že pisali. Je pa zanimivo, da se Janša poroči prav na praznični dan (4. julij) zveze borcev.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janez Janša Urška Bačovnik Danijel Krivic Silvo Predalič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Poroka leta: Janez Janša in Urška Bačovnik danes poročena