objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Sreda, 5. avgust 2009 ob 07:26

Zoran in Tatjana v odlični formi, Jurij in Jagoda takoj za njima
Trije pari, kdo bo koga: pred svetovnim prvenstvom v latinskoameriških plesih v Mariboru napetost narašča
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Napetost na plesnem parketu raste in bo doživela višek na letošnjem svetovnem prvenstvu v latinskoameriških plesih, ki bo 7. novembra v Mariboru. Sodeč po dosedanjih rezultatih se nam obeta zanimiva in  huda borba med slovenskima šampionoma Jurijem Batageljem in Jagodo Štrukelj, hrvaškima prvakoma in do pred nedavnim slovenskim parom, Zoranom Plohlom in Tatjano Lahvinovič, ter ruskima "reaktivcema" Alexeijem Sildejem in Anno Firstovo.
Najnovejše novice prihajajo z vzhoda, kjer so vsi omenjeni pari tekmovali na prestižnem mednarodnem tekmovanju The Stars Championship v Šenzenu na Kitajskem. To tekmovanje namreč spada med najprestižnejša, saj nanj povabijo samo najboljše pare sveta, sodijo pa samo najbolj priznani sodniki in sodnice – vsi so nekdanji svetovni prvaki. Razplet je bil nepričakovan za slovenski par Jurij Batagelj in Jagoda Štrukelj, ki sta osvojila srebro in premagala ruska plesalca, ki sta bila do sedaj vedno pred njima. Zmaga pa je znova odplesala v roke Zoranu Plohlu in Tatjani Lahvinovič, ki sta res v odlični formi.


"Najina prioriteta je v tem trenutku dober ples. Z uvrstitvami sva se nekje na začetku leta nehala obremenjevati, saj na sodniške odločitve ne moreva vplivati. V veliko pomoč nama je bila, je in vedno bo najina trenerka Barbara Nagode Ambrož iz PK Urška, s katero trenirava premišljeno in samo izboljšujeva kakovost plesanja," sta za naš postal povedala zmagovalca.  Ena od pokroviteljic tekmovanja na Kitajskem je bila tudi Katherine Choeng, žena največjega lastnika hotelske verige Hyatt, plesna navdušenka, ki vse pare po tekmi povabi tudi na svojo 40 metrsko jahto, da se malo razbremenijo. Zoran in Tatjana na žalost nista mogla iti, ker sta takoj naslednji dan odletela v Estonijo poučevat mlado estonsko, rusko in moldavijsko plesno generacijo. Sta pa na jahto odšla drugo uvrščena Jurij in Jagoda, ki sta na tej jahti uživala že lani.
Takoj po plovbi pa sta se pridružila plesni ekipi na tako imenovanih Svetovnih igrah, ki so nekakšne olimpijske igre za neolimpijske športe in jih vsake štiri leta organizirajo v Kitajskem Tajpeju v Kaohsiunški areni. V odsotnosti para Plohl in Lahvinovič, ki se tekmovanja nista udeležila zaradi pravila, da morata biti oba plesalca državljana države, za katero plešeta (Tatjana ima belorusko in slovensko državljanstvo, Zoran pa hrvaško in slovensko), sta slavila Rusa Alexei Silde in Anna Firstova, Jurij in Jagoda pa sta bila druga. "Bilo je noro. Pred 15.000 glavo publiko sva plesala kot še nikoli, saj so bili gledalci res odzivni. Noreli so ob vsakem koraku in skratka vzdušje je bilo res fenomenalno. Čeprav sva potihoma upala na zlato, sva zelo zadovoljna. Predvsem sva zadovoljna s svojim nastopom in odzivom publike, ki je bil res fenomenalen. Za naju je bila to izjemno lepa izkušnja in zagotovo tudi eno najlepših tekmovanj do zdaj," sta bila po tekmi navdušena Jurij in Jagoda. Slednja je seveda blestela v stekleni obleki, kot jo je poimenovala oblikovalka Saša Pust, posuti s skoraj 12.000 kristali Swarovski. Par je že na poti v Korejo, nato pa sledijo avgustovske priprave v matičnem klubu Fredi.
Na pripravah naj bi se po dolgem času pojavil tudi par Miha Vodičar in Nadija Bičkova, ki je v zadnjem času izginil s tekmovalnega prizorišča. Menda je Nadiji bolj po godu manekenska kot pa plesna kariera. Kakorkoli, Miha in Nadija sta drugi slovenski par, ki bo svoje kvalitete novembra pokazal v Mariboru.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jurijem Batageljem Jagodo Štrukelj Zoranom Plohlom Tatjano Lahvinovič Alexeijem Sildejem Anno Firstovo Barbara Nagode Ambrož Katherine Choeng Saša Pust Miha Vodičar Nadija Bičkova

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zoran in Tatjana v odlični formi, Jurij in Jagoda takoj za njima