objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Petek, 7. avgust 2009 ob 07:34

Bo balerina Tijuana Križman videla Kanado ali ne?
Ena od najbolj prikupnih solistk si je tik pred odhodom na gostovanje v Kanado nategnila mišico
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Mariborski balet, pravzaprav ekipa šestih plesalcev, na čelu z vodjo baleta Edwardom Clugom, pakira kovčke za dvakratni nastop (7. in 8. avgusta) na trinajstem kanadskem festivalu FASS (Festival des Arts de Saint-Sauveur) v Quebecu. Clugova enodejanka Radio&Juliet bo po ameriški, italijanski, izraelski in nizozemski doživela še kanadsko premiero.
V Kanado naj bi odpotovala tudi balerina Tijuana Križman, ki si je na zadnjem gostovanju na ameriškem popularnem festivalu Jacob's Pillow v Massachusettsu priplesala bleščečo kritiko na kulturnih straneh enega od največjih ameriških časopisov Boston Globe. Plesna kritičarka Janine Parker je med drugim napisala: "Julijo pleše prikupna Tijuana Križman, ki je ranljivo privlačna v tankem čipkastem korzetu in premore širok spekter čustev, od romantike do zelo seksi."

A je ta romantično-seksi balerina tik pred odhodom v Kanado spet preveč zagreto trenirala. Na enem od zadnjih treningov se ji je pripetila nezgoda, za katero pa sploh ne ve, kaj se je zgodilo. Med ponavljanjem delčka koreografije jo je nekaj »presekalo« v hrbtu in domov se je skoraj "odplazila". Tijuana je izkušena balerina, ki ve, kako se tovrstnim poškodbam na hitro pomaga. Če le ne bo kaj hujšega od nategnjene mišice, si bo pomagala s kopeljo vroče vode in obiskom maserja. Tijuana v Kanado preprosto mora odpotovati. Je edina ženska vloga v predstavi in nima zamenjave. Na obe prejšnji plesalki Clug enostavno ne more računati. Dobesedno računati, saj sta Bojana Nenadovič Otrin in Mojca Kalar angažirani v ljubljanskem baletu, njun angažma za Maribor pa zahteva določeno vsoto evrov. Domača balerina je seveda občutno cenejša, saj ji gre vsako gostovanje pač v rok službe. Pri računanju stroškov in prihodkov je predvsem zaslužen francoski šarmer Stephane Fournial, nekdanji baletnik, danes pa menedžer plesalcev, igralcev in koreografov. Stephane se je na slovenskih tleh pojavil pred štirimi leti in od takrat dalje skrbi za vsa Clugova gostovanja. To pa gre rahlo na živce direktorju mariborskega teatra Danilu Roškerju, ki se bo menda od jeseni dalje trudil za direktne dogovore s festivali in tako odškrtnil odstotke francoskemu bonvivanu. Stephane namreč s svojimi prihodi in odhodi vedno razburka srca mariborskih balerin. Tako je imel pred leti strastno romanco z balerino Valentino Turcu, ima pa tudi otroka z balerino iz baletnega zbora. Kljub temu pa ga menda v Traču (interni bife mariborskega gledališča) še vedno čaka kup strtih src.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Edwardom Clugom Tijuana Križman Janine Parke Bojana Nenadovič Otrin Mojca Kalar Stephane Fournial Danilu Roškerju Valentino Turcu

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

robi

2019-10-13 13:53:38


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Bo balerina Tijuana Križman videla Kanado ali ne?