objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 2. september 2009 ob 09:04

TRENER PRAŠNIKAR, BODI FER IN PLAČAJ!
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanji novinar Slovenskih novic MITJA LOMOVŠEK je januarja 2004 objavil članek z naslovom Bojan Prašnikar vzel podkupnino, zaradi katerega je znan nogometni trener in nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance BOJAN PRAŠNIKAR zoper Lomovška vložil kazensko in odškodninsko tožbo, zaradi domnevne kršitve časti in dobrega imena. Prašnikar je s tožbo v celoti pogorel; Lomovšek, ki je zdaj samostojni novinar, pa Prašnikarju predlaga, naj toliko denarja, kolikor ga je z nesmiselno tožbo zahteval od njega, podeli slovenskemu nogometu in v humanitarne namene. V nadaljevanju članka v celoti objavljamo javni poziv, ki ga je Lomovšek preko Prašnikarjevega odvetnika Stanislava Rozesteina spravil do nogometnega trenerja.
"Zadeva: Javni poziv g. Prašnikarju naj plača
Spoštovani g. Rozenstein,
Glede na to, da je postala zadeva K 142/2004 oziroma K 302/2008, ko je nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance g. Bojan Prašnikar v celoti izgubil tožbo proti meni zaradi domnevne kršitve časti in dobrega imena, pravnomočna, Vas pozivam, da svojega klienta obvestite o naslednjem:
1) G. Prašnikarju sem na prvem naroku na sodišču 11. 1. 2007 javno v duhu poravnave predlagal (kar so objavili tudi mnogi mediji), da naj takoj brez posledic zanj odstopi od nesmiselne odškodninske in kazenske tožbe proti meni, ker sem pisal samo resnico in bo to tožbo zaradi članka 'Bojan Prašnikar vzel podkupnino', objavljenega v Slovenskih novicah 3. 1. 2004, zanesljivo izgubil. Povedal sem mu tudi, da vkolikor bo vztrajal na tožbi proti meni, da bom po njegovi izgubljeni tožbi prisiljen terjati od njega enak denar, kot ga je on zahteval od mene. Tožbo je g. Prašnikar pravnomočno izgubil, o čemer je pred meseci poročal tudi eden največjih evropskih časopisov, nemški Bild.
2) G. Prašnikar je od vložitve tožbe 24. 4. 2004 stalno zahteval od mene osebno kot novinarja spremljevalca dogodkov in ne na primer od avtorja izrečenih trditev o jemanju podkupnine ali založnika, podjetja Delo, d. d., 2,5 milijona tolarjev ali 10.423 evrov, prav tako je tudi od sodišča zahteval naj me zaradi zapisanega v članku za šest mesecev pošlje v zapor. Več različnih sodišč nekdanjemu selektorju slovenske nogometne reprezentance v ničemer ni ugodilo.
3) Zadnjih pet let sem trpel duševne bolečine zaradi strahu da bom moral plačati 10.423 evrov in da bom končal v zaporu, omenjanje Prašnikarjeve tožbe v medijih je predstavljalo hud neupravičen napad na mojo čast in dobro ime. Pri meni in mojih družinskih članih. Popolnoma nepotrebno sem kar osemkrat moral priti na sodišče, dokler nisem dokončno porazil g. Prašnikarja. Iz športa in sodne prakse je znano, da se mora vsak takšen poraz plačati.
4) Čeprav bi lahko sodno zahteval da naj mi g. Prašnikar, potem ko je izgubil proces proti meni, izplača tisto, kar je zahteval od mene (in mi
tako vsaj deloma povrne škodo za povzročene mi duševne bolečine ter za neuspešen napad na mojo čast in dobro ime), ga pozivam naj namesto, da bi plačal meni, nakaže:
- 5.200 evrov na račun NK Maribor (ki bo smel biti porabljen samo za mlajše selekcije tega kluba, kar bom osebno preverjal pri članu ali
članici upravnega odbora NK Maribor) TRR NK Maribor je: 0451 5000 0680 672, (s pripisom: Prašnikar daje za mlade nogometaše)
- 5.200 evrov na račun humanitarne organizacije Rdeča žoga, ki jo je ustanovil NK Interblock , TRR društva Rdeča žoga je: 3000-0003022511
(s pripisom: Prašnikar za pomoči potrebnim)
Oba zneska pričakujem na omenjenih računih do 30. septembra 2009. Prepričan sem, da se g. Prašnikar vendarle zaveda da bi z nakazilom tega denarja dokazal, da je pač podpornik napredka slovenskega nogometa in humanist. Vkolikor g. Prašnikar do 30. 9. 2009 ne bi nakazal denarja, potem bom terjal ta denar od njega, pri čemer mu bodo nedvomno povzročeni dodatni stroški. In pri čemer bo denar seveda šel na moj račun. G. Prašnikar lahko izbira: ali mladim v NK Maribor in pomoči potrebnim ali pa meni.
Lep pozdrav Vam in nekdanjemu slovenskemu selektorju
M. Lomovšek, Lesce, 31. avgusta 2009"
Bojan Prašnikar ima čas za fer plačilo do konca tega meseca. Čez slabe štiri tedne bo torej jasno, koliko ga je v hlačah
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

robi

2019-10-13 13:53:38


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

TRENER PRAŠNIKAR, BODI FER IN PLAČAJ!