objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 4. september 2009 ob 10:16

AGONIJA NELIDE NEMEC KONČANA, TRAJALA DVANAJST LET
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Agonija NELIDE NEMEC, nekdanje direktorice tržnega komuniciranja in marketinga v novogoriški družbi Hit, je po dvanajstih letih vendarle končana. Višje delovno in socialno sodišče je po dolgotrajnih sodnih postopkih med Nelido Nemec in Hitom pravnomočno zavrnilo vse pritožbe Hita in potrdilo novo sodbo sodišča prve stopnje, da so Nemčevi konec leta 1996 v Hitu nezakonito odpovedali delovno razmerje. To je storil tedanji generalni direktor Hita Silvan Križman, po sklepu višjega delovnega in socialnega sodišča julija 2007 pa je Nelido Nemec v Hitu ponovno zaposlil nekdanji predsednik uprave Hita Niko Trošt.
Hit se je z Nelido Nemec nerazumno pravdal dolgih dvanajst let in za to porabil tudi ogromno denarja. Hitovi odvetniki so s pravniškimi triki do onemoglosti zavlačevali postopek, zdaj pa bo moral Hit Nelidi Nemec za vseh enajst let nazaj povrniti plače, regrese za letne dopuste in božičnice, z zakonitimi obrestmi vred. Že sodba višjega in socialnega sodišča, izdana julija 2003, je bila pravnomočna; toda Hit je ni upošteval, pritožili so se in zadeva je ponovno pristala pred novim senatom na prvostopenjskem sodišču v Novi Gorici.
Za osvežitev spomina: Nelida Nemec (na fotografiji s Simono Dimic, šefinjo kabineta premierja Boruta Pahorja) je v Hit prišla leta 1991, na povabilo takratnega direktorja Danila Kovačiča. Zapustila je mesto ravnateljice Goriškega muzeja; v Hitu je bila najprej poslovna sekretarka, čez nekaj mesecev pa je na noge postavila sektor za komuniciranje z javnostmi, ki je v razvpiti aferi Hit odigral eno od ključnih vlog. Konec maja 1996 je kot direktorica tržnega komuniciranja in odnosov z javnostmi skupaj z generalnim direktorjem Hita Kovačičem odstopila, upravni odbor (predsednik je bil Bojan Albreht, podpredsednik pa Silvan Križman) pa jo je imenoval za svetovalko generalnega direktorja Silvana Križmana za umetnost in kulturo. Toda že čez nekaj tednov je Križman zoper Nelido Nemec sprožil disciplinski postopek.
Hitov odvetnik v tem procesu (vsaj večino časa) je bil Velimir Cugmas iz Slovenskih Konjic, znan kot dober Križmanov prijatelj. Med drugim naj bi odkupil tudi Križmanovo hišo v Slovenskih Konjicah in po nekaterih informacijah sodeloval pri transakcijah, povezanih z nakupom avtomatov igralnice Relax v Kranjski Gori. Sodni proces na prvi stopnji v Novi Gorici je prvič vodila sodnica Ana Šfiligoj, žena sodnika Zorana Šfiligoja, ki je vodil kazenski postopek zoper nekdanje vodilne ljudi Hita, Danila Kovačiča, Darka Makuca, Danila Kodriča in Anilo Thanasi.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

robi

2019-10-13 13:53:38


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

AGONIJA NELIDE NEMEC KONČANA, TRAJALA DVANAJST LET