objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Nedelja, 13. september 2009 ob 07:24

Tone Rop zapušča poslanski stolček in odhaja v evropsko banko
Pahorjeva vlada naj bi ga imenovala za podpredsednika Evropske investicijske banke
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanji premier in poslanec Socialnih demokratov Tone Rop skoraj zanesljivo zapušča mesto poslanca in odhaja v Luksemburg, kjer bo prevzel mesto podpredsednika Evropske investicijske banke (European Investment Bank), nam je potrdilo več različnih virov. Po neuradnih informacijah podrobnosti urejajo na ministrstvu za finance, saj mora Ropa na to delovno mesto formalno predlagati Pahorjeva vlada. Rop nam je potrdil, da so "pogovori v teku, vendar naj bi bila zadeva aktualna šele čez nekaj mesecev".
Evropska investicijska banka je v lasti Evropske Unije, predsednik pa je Philippe Maystadt. Član nepoklicnega sveta guvernerjev je minister za finance Franci Križanič, 21. maja letos pa je vlada v svet direktorjev EIB na funkcijo direktorja imenovala Katjo Božič, za njeno namestnico pa Matejo Dolinar.
Spomnimo: Tone Rop je bil med kandidati za mesto evropskega komisarja, vendar se je premier Borut Pahor odločil mandat v Bruslju podaljšati Janezu Potočniku. Ropa se je omenjalo tudi kot nosilca liste Socialnih demokratov na junijskih volitvah v Evropski parlament, poleti pa je bil med počitnicami v Dalmaciji glavna zvezda priložnostnih paparacov.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tone Rop Pahorjeva Philippe Maystadt Franci Križanič Katjo Božič Matejo Dolinar Janezu Potočniku

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

robi

Nedelja, 13. oktober 2019 ob 13:53


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Tone Rop zapušča poslanski stolček in odhaja v evropsko banko