objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 28. september 2009 ob 13:03

Edvard Oven, nekdanji direktor Stanovanjskega sklada, vozi novi porsche
Pred leti najbogatejši državni uradnik si je privoščil enega od najdražjih avtomobilov na svetu
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Edvard Oven, nekdanji dolgoletni direktor Stanovanjskega sklada, si je nabavil novi prestižni avtomobil, kombilimuzino znamke Porsche panamera. Najcenejši model panamere stane 110 tisoč evrov (Ovnov model je menda turbo S, zanj pa naj bi odštel cca. 140 tisoč evrov), na naših cestah pa tega najnovejšega porscheja, ki sodi med najdražje serijsko narejene avtomobile na svetu, tako rekoč še nismo videli.
Edvard Oven, ki se ga je pred leti prijel vzdevek "najbogatejšega državnega uradnika", naj bi bil težak nekaj več kot 10 milijonov evrov (z deleži v podjetjih Ajdacom in Invest Point, ki obvladujeta dve tretjini BTC), po njegovih besedah pa zadnje čase živi od rente in poslov z nepremičninami. Je ustanovitelj podjetij Sončni vzhod in Infocargo, pred leti pa je zgradil ljubljansko poslovno stavbo Eurocenter, ki je dobila ime Ovnova palača. Na črnem porscheju se blešči registrska tablica SV (Sončni vzhod), v nedeljo popoldne pa je "divjal" po avtocesti iz Portoroža (kjer ima luksuzno vilo z bazenom) v Ljubljano.
Mimogrede, v soboto se je v Portorožu odvijal finalni teniški turnir Zavarovalnice Triglav, namenjen njihovim poslovnim partnerjem in VIP gostom. Med bolj zanimivi igralci so bili Bogdan Topič, predsednik uprave Istrabenza, Matic Tasič, župan Prevalj in nekdanji generalni direktor Slovenskih železnic, Vito Verstovšek, svetovalec uprave Probanke, od politikov pa se je pojavil zgolj poslanec Socialnih demokratov Dušan Kumer. Presenetljivo, ampak poslanca LDS Antona Anderliča, ki je prejkone redni gost Triglavovih teniških turnirjev, na igriščih Marine Portorož ni bilo.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Edvard Oven
Bogdan Topič Matic Tasič Vito Verstovšek Dušan Kumer Antona Anderliča

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Edvard Oven, nekdanji direktor Stanovanjskega sklada, vozi novi porsche