objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 8. oktober 2009 ob 09:30

Nekdanji šef Intereurope v Sibirijo, Kukovec pomaga Dimovskemu
Andrej Lovšin naj bi se v Sibiriji začel ukvarjati z inženiringom, poznavalec političnega podzemlja Srečko Kukovec pa naj bi svetoval Vladu Dimovskemu pri ustanavljanju Slovenske unije
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Nedavno zamenjani predsednik uprave koprske Intereurope in nekdanji šef slovenske vojaške obveščevalne službe Andrej Lovšin, ki se po novem ukvarja s turizmom in nepremičninami (pisarni ima v Ljubljani in Portorožu), v zadnjem času največ potuje v Sibirijo. Tam naj bi se – po njegovih navedbah – začel ukvarjati z gradbenim inženiringom. Lovšin tudi priznava, da se zaradi sumljive naložbe Intereurope v logistični center Čehov pri Moskvi nahaja v predkazenskem postopku, o podrobnostih le-tega pa menda ni seznanjen. Lovšin sicer stanuje v Portorožu, v nekdanjem aparthotelu Jadranka na Stopniški poti, ki velja za najbolj eminenten blok na slovenski obali.
Iz Portoroža pa se na poslovno sceno v Ljubljano in Maribor vedno pogosteje vrača Srečko Kukovec, nekdanji visoki uslužbenec SKB banke in bivši solastnik Pro Plusa (Pop TV; prav Kukovec je bil tisti, ki je ameriško družbo CME, sedanje lastnike Pop TV in Kanala A, pripeljal v Slovenijo), ki se je po hujši bolezni, medtem ko je vodil Založbo Obzorja, iz Maribora preselil v eno izmed portoroških vil. Kukovec velja za odličnega poznavalca slovenskega političnega podzemlja (spomnimo: pred leti ga je tedanji mariborski župan Alojz Križman obtožil, da je sodeloval pri njegovi domnevni ugrabitvi), zdaj pa naj bi se spet aktiviral kot lobist. Prejšnji teden se je pojavil na tradicionalnem rezanju Stare trte na mariborskem Lentu, nekateri pa ga povezujejo tudi z ustanavljanjem Slovenske unije, nove politične stranke nekdanjega ministra za delo Vlada Dimovskega. Srečko Kukovec in Dimovski sta prijatelja že dlje časa.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Andrej Lovšin Srečko Kukovec Alojz Križman Vlada Dimovskega

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Nekdanji šef Intereurope v Sibirijo, Kukovec pomaga Dimovskemu