objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Torek, 13. oktober 2009 ob 19:36

Nesojena državna prvaka Bussoletti in Vuličeva tretja na svetu
Komaj teden dni po državnem prvenstvu v kombinaciji v desetih plesih sta osvojila bron na svetovnem prvenstvu
2009 Pozareport

Odpri galerijo

V španskem obmorskem mestecu Platja d' Aro ob obali Costa Brava se je v soboto odvijalo letošnje svetovno prvenstvo v kombinacij desetih plesov. Zmagala sta Rusa Andrej Zaitsev in Ana Kuzminska, ki bosta zagotovo mešala štrene tudi v finalu prihajajočega svetovnega prvenstva v latinskameriških plesih 7. novembra v Mariboru.
Luca Bussoletti in Tjaša Vulič, ki večino leta preživita v Italiji, plešeta pa še vedno za Slovenijo pod okriljem PK Urška, sta bila na državnem prvenstvu v Račah prejšnjo soboto razglašena za državna prvaka. No, dan pozneje pa je Marko Vodnik, športni direktor sekcije za standardne in latinskoameriške plese, sporočil, da je prišlo do pomote pr izračunu prvouvrščenega in drugovrščenega para. Tako sta postala letošnja državna prvaka Miha Vodičar in Nadija Bičkova. Menda pa sta bila po zaslugi selektorice Mete Zagorc, ki izjemno simpatizira s tem parom, že pred dvema mesecema prijavljena na svetovno prvenstvo, čeprav se lani državnega prvenstva sploh nista udeležila in tako ni bilo prav nobene osnove, da v Španijo ne bi potovala Luca in Tjaša. Na srečo je tu internet in ko je Luca ugotovil, da med prijavljenimi pari ni njiju, je zagnal vik in krik na Plesni zvezi Slovenije. Meta Zagorc je samo skomignila z rameni in dejala, da se je pač zmotila. Zmot pa je v Plesni zvezi Slovenije res nekoliko preveč in lahko samo čakamo, kdaj bo plesalcem počil film in bodo zahtevali totalne spremembe v samem vodstvu.
Luca in Tjaša sta ne glede na domačo situacijo v Španiji plesala vse standardne plese za prvo mesto, v latinskoameriških pa jima je šlo nekoliko slabše. Med sodniki je bila tudi Alenka Bohak iz PK Pingi.
Iz Španije pa plesalca sporočata: "Z Luco sva zelo zadovoljna z včerajšnjim rezultatom, saj je bilo to največ, na kar sva lahko upala ─ prvi dve mesti sta bili praktično nedosegljivi. Zavedava se, česa sva sposobna, poznava svoje omejitve in na to prvenstvo sva šla pozitivna in dobro pripravljena v obeh disciplinah. Upava, da je ta rezultat odgovor na vprašanje ali si zasluživa biti slovenska državna prvaka v kombinaciji, saj sva kljub vsej zmedi in težavam, ki nama jih je zakuhala plesna zveza v tednu pred prvenstvom, odplesala še bolje kot ponavadi. Predvsem osebe, ki so naju na državnem prvenstvu sodile na zelo nizka mesta, bi se lahko po tem rezultatu malce zamislile. S pozitivnim občutkom s tega prvenstva imava sedaj čas in zagon, da se odločiva, kako in kje naprej. Rada bi se zahvalila najinim staršem za podporo in najinemu timu, ki nama vedno stoji ob strani, ki pa žal ni del slovenske plesne zveze."
Sicer pa so se plesalci že zbrali v Angliji, na tekmovanju imenovanem International. Člani, tako amaterji kot profesionalci, bodo zaplesali v četrtek, 15. oktobra, na parketu Royal Albert Halla. Prvič bo med tekmovalci Andrej Škufca z novo plesalko Madžarko Melindo Torokgyorgy.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Andrej Zaitsev Ana Kuzminska Luca Bussoletti Tjaša Vulič Marko Vodnik Miha Vodičar Nadija Bičkova Mete Zagorc Alenka Bohak Andrej Škufca Melindo Torokgyorgy

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Nesojena državna prvaka Bussoletti in Vuličeva tretja na svetu