objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Petek, 13. november 2009 ob 18:20

Miran Pavlin: Če bom odprl stavnico, bom prenehal igrati nogomet
Slovenski Igor Štimac: Pavlinovo zasebno podjetje Svet stav d.o.o., ki ga je formalno ustanovila njegova spremljevalka Nana Kokl, poslovno miruje in si prizadeva za igralniško koncesijo
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Nogometaša Mirana Pavlina, člana "zlate generacije", igralca in športnega direktorja nogometnega kluba Koper, številni ljubitelji in poznavalci slovenskega nogometa vztrajno povezujejo z nogometnimi stavami, mahinacijami in nameščanjem prvoligaških tekem. Naši mariborski viri, ki se strinjajo, da v Mariboru posel (i)legalnih stav obvladuje "znana stavniška mafija", o kateri smo že pisali, pa trdijo, da je južno od Trojan "glavni plejer" v stavniškem poslu nihče drug kot Miran Pavlin.
Pavlin, ki se v slovenskem nogometu pojavlja hkrati kot igralec, klubski športni direktor, menda pa tudi v vlogi menedžerja in preprodajalca nogometašev (insajderji zelo dobro poznajo njegovo vlogo pri prodaji Tima Matavža), je 11. septembra lani ustanovil zasebno gospodarsko družbo Svet stav, igralništvo, trgovina, storitve in gostinstvo, d.o.o.,  registrirano na Tacenski 125B v Ljubljani. Uradna ustanoviteljica in direktorica družbe je Pavlinova spremljevalka Nana Kokl.
Spomnimo: Pavlin je bil prej poročen z Nino Pavlin, s katero imata hčerko, Nana Kokl pa je pred Pavlinom prijateljevala z motokrosistom Janijem Sitarjem.
Pavlinovo ljubljansko podjetje Svet stav d.o.o. je uradno v poslovnem mirovanju in doslej prihodkov ni imelo; je pa lani, kot je razvidno iz javno dostopnih podatkov, zabeležilo minimalno izgubo v višini 113 evrov.
Po naših informacijah naj bi Pavlin v podjetje denar vložil skupaj z dvema skritima investitorjema, od katerih naj bi vsak prispeval 100 tisoč evrov. Enemu od njih naj bi Pavlin denar že vrnil, drugemu pa še ne. Pavlin naj bi idejo o lastni stavnici dobil od Igorja Štimca, nekdanjega hrvaškega nogometaša, velikega nacionalista, bivšega razvpitega funkcionarja nogometnega kluba Hajduk iz Splita in novopečenega trenerja Zagreba (čeprav je hrvaška zakonodaja, kar zadeva stavnice, bistveno drugačna od slovenske), Pavlinova stavnica pa naj bi ponujala bolj napredne in zanimive igre od Športne loterije, edine legalne športne stavnice v Sloveniji. Največji del denarja naj bi Pavlin investiral v tehnološko napreden računalniški sistem, ki naj bi omogočal stave tudi med samimi tekmami. Naši viri trdijo, da naj bi računalničarji sistem že končali in ga predali Pavlinu, ki pa še nima igralniške koncesije in zato legalne stavnice ni mogel odpreti. No, nekateri so prepričani, da Pavlin omenjeni računalniški sistem – preko posebnega gesla za izbrance – ponuja na tržišču ilegalnih stav
Miran Pavlin nam je večino teh govoric zanikal. Pravi, da je Svet stav d.o.o. "napol družinsko" podjetje, glavni investitor pa on sam. Drugih in tajnih partnerjev po njegovih besedah nima. Pavlin pa nam je potrdil informacije, da se podjetje poteguje za igralniško koncesijo. Na naše vprašanje, kako je možno, da bi kot igralec in športni direktor imel v lasti tudi športno stavnico (kar je nezdružljivo s pravili v slovenskem nogometu, pa tudi v tujini; samo pomislite, kakšna afera bi izbruhnila v Veliki Britaniji, če bi se izvedelo, denimo, da ima Wayne Rooney svojo stavnico, kjer bi lahko stavili na tekme Premier League – bi lahko še brcal za Manchester United?!), nam je Pavlin odgovoril, da bi v tem primeru, če bi dobil koncesijo, pač prenehal aktivno igrati nogomet. Saj bi, kot pravi, "šlo za konflikt interesov. Lahko pa bi imel svoj klub, tako kot Joc Pečečnik Interblock," je prepričan Pavlin. Naši viri sicer trdijo, da se je Pavlin želel temu spretno izogniti, zato je kot uradno ustanoviteljico in direktorico podjetja nastavil Nano Kokl, kar pomeni, da on formalno s tem podjetjem nima nič. Ker je Pavlin ugleden član Janševe SDS, so mnogi prepričani, da bi igralniško koncesijo zagotovo dobil, če bi na lanskih parlamentarnih volitvah znova slavila SDS. Pavlin pa trdi, da politika v tem konkretnem primeru "nima nič", čeprav po njegovem mnenju politika odloča o splošnih pogojih igralniškega tržišča; njegovo podjetje, ki po Pavlinovih besedah popolnoma miruje, pa si bo še naprej prizadevalo za pridobitev koncesije. Glede računalniškega sistema njegove (bodoče) stavnice Pavlin pravi, da ga ni mogoče uporabljati brez bančne podpore, ki pa je ni mogoče dobiti, če nimaš igralniške koncesije; zato naj bi miroval tudi njegov računalniški sistem stav.
Miran Pavlin nam je tudi zanikal govorice, da je tajni solastnik ene od stavnic v Hongkongu, saj pravi, da je "nemogoče, da bi katerikoli Evropejec držal v rokah azijsko stavnico." O tistih Mariborčanih, ki se jih omenja kot stavniško mafijo, pa ne ve nič, saj jih po njegovih besedah "sploh ne pozna." Kar zadeva govorice, da slovenski nogomet obvladujejo stave, množično pa naj bi stavili tudi nogometaši, Pavlin pravi, da "če smo pošteni, moramo priznati, da skoraj ni nogometaša, ki ne bi kdaj izpolnil stavnega lističa." Kljub temu je Pavlin mnenja, da ne prihaja do lažiranja tekem, bi pa bil "vesel, če bi se to razčistilo." O famoznem transparentu, ki so ga navijači Olimpije razgrnili na nedavni tekmi v Ljubljani, kjer je Olimpija igrala proti Kopru, pa je Pavlin prepričan, da je to maslo ljudi, ki "so povezani z Olimpijo. Drugače to ne bi moglo priti do Green dragonsev," pravi Pavlin.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mirana Pavlina Tima Matavža Nana Kokl Nino Pavlin Janijem Sitarjem Igorja Štimca Wayne Rooney joc pečečnik Janševe

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Miran Pavlin: Če bom odprl stavnico, bom prenehal igrati nogomet