objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 14. november 2009 ob 09:20

Dva Lipeka, Peče in Zagorac, dobila službi, Tavševa menda še čaka
Barbara Žgajner Tavš bi se menda rada zaposlila pri Dragu Kosu, katerega je prej nadzorovala kot poslanka
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Bivši poslanec in predsednik stranke Lipa Sašo Peče se je po izteku enoletne dobe, ko je še prejemal poslansko plačo, zaposlil kar v stranki Lipa, na delovnem mestu organizatorja političnih dejavnosti. Delovno knjižico je torej podpisal sam sebi, ali pa je to storil njegov starejši brat Rok Peče, ki je tajnik stranke Lipa, sicer pa zaposlen kot podžupan občine Maribor. Sašo Peče nam je povedal, da se Lipa pripravlja na lokalne volitve prihodnje leto, je pa že zdaj jasno, da se zaradi kadrovskih težav za svetniške in županske mandate ne bodo potegovali v vseh občinah, ampak le nekaterih. Sašo Peče bo najverjetneje kandidiral tudi za mariborskega župana, čeprav za izvolitev nima nobenih realnih možnosti.
Za osvežitev spomina: stranka Lipa na podlagi volilnih rezultatov parlamentarnih volitev septembra 2008 iz proračuna prejema okoli 6 tisoč evrov mesečno. Te prilive ima Lipa zagotovljene do prihodnjih volitev leta 2012. Po mnenju poznavalcev to zadostuje za Pečetovo plačo, najemnino za prostore, kjer je sedež stranke, in tekoče operativne stroške, nujno potrebne za delovanje Lipe.
Boštjan Zagorac je pred nekaj meseci prestopil v LDS in stanuje v Dupleku, kjer naj bi se na lokalnih volitvah potegoval za občinskega svetnika. Službo pa je dobil kot organizacijski sekretar hokejskega kluba Stavbar Maribor, kjer je najvplivnejši član upravnega odbora Andrej Verlič, še en mariborski podžupan in predsednik lokalnega odbora LDS. Zagorac priznava, da s hokejem nima nobenih izkušenj, ampak tega na delovnem mestu menda niti ne potrebuje. Gre za organizacijsko delo, trdi Zagorac.
Uganka pa ostaja zaposlitev Barbare Žgajner Tavš. Nekdanja poslanka se na mobilni telefon ne oglaša, niti na sporočila preko SMS. Sašo Peče nam je dejal, da jo bo glede nove službe povprašal tudi sam (čudno je sicer, da Peče tega ne ve), vendar se ni več oglasil, Zagorac pa trdi, da z nekdanjo poslansko in strankarsko kolegico že nekaj mesecev nima več stikov. Je pa slišati, da naj bi se dogovarjala za zaposlitev v Komisiji za preprečevanje korupcije, ki jo vodi Drago Kos. Spomnimo, Barbara Žgajner Tavž je v prejšnjem mandatu državnega zbora vodila komisijo za preprečevanje korupcije in nadzorovala delo Draga Kosa, znotraj Slovenske nacionalne stranke pa je sodila v tako imenovano prokosovo linijo. Predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti je prepričan, da če bo Barbara Žgajner Tavš dobila službo pri Kosu, bi to pomenilo, da je nagrajena za dobro opravljeno politično delo pri nadzoru Kosove komisije.
Novo resno službo pa je dobil tudi nekdanji generalni tajnik Slovenske ljudske stranke Rok Ravnikar. Začel je delati kot zdravnik v ljubljanskem Kliničnem centru.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Sašo Peče Rok Peče Boštjan Zagorac Andrej Verlič Barbare Žgajner Tavš Drago Kos Rok Ravnikar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

robi

2019-10-13 13:53:38


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Dva Lipeka, Peče in Zagorac, dobila službi, Tavševa menda še čaka