objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 19. november 2009 ob 06:40

Novinarji Repovževe Mladine lažejo, če je treba braniti Draga Kosa
Razvpiti predsednik komisije za preprečevanje korupcije velja za enega izmed štirih strateških problemov slovenske politične levice
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednik komisije za preprečevanje korupcije Drago Kos velja za enega izmed štirih markantnih strateških problemov slovenske politične levice; poleg ljubljanskega župana Zorana Jankovića, predsednika stranke Zares Gregorja Golobiča in generalnega sekretarja vlade Milana M. Cvikla (pri čemer slednji, resnici na ljubo, nima takšne teže kot prvi trije). Zato morda ni naključje, da se predsednik vlade Borut Pahor z Dragom Kosom še "ni imel časa" sestati …
Ima pa razvpiti Drago Kos svoje zveste medijske privržence, denimo tednik Mladina, kjer je, "ej stari, pravi car." Novinarji Mladine pri zagovarjanju lika in dela Draga Kosa gredo celo tako daleč, da obračunavajo s povsem izmišljenimi teksti tistih novinarjev, ki do vplivnega državnega uradnika Kosa gojijo poklicno nujno potrebno kritično distanco. Tako so v zadnji številki Mladine v članku z naslovom "Finska sarma" med drugim nonšalatno ugotovili, da "so na opravljivem portalu (to je Požareportu) že pisali, da naj bi bil Bjoerquistu (Kos namreč, gre pa za glavnega finskega preiskovalca afere Patria Kaja Erika Bjoerquista; op.p.) kupoval poppers."  To je seveda čisto navadna laž, ki jo je uredništvo Mladine uporabilo zgolj in samo zato, da bi dobili želeno zgodbo. Da gre za naklepno laž, je moč sklepati na podlagi dejstva, da so članek o poppersu na našem portalu prebrali (sicer sploh ne bi vedeli, da smo mi o tem pisali), celotno zgodbo o Kosu in poppersu, ki sega v daljni november 2005, pa si lahko vsak dan neštetokrat ogledajo tudi v arhivu Kanala A ali na spletnem portalu You Tube.
Če bi jaz ravnal kot Drago Kos, bi zoper Mladino – ker zavestno širijo žaljive neresnice, saj natančno vedo, da to, kar pišejo, ni res  – vložil tožbo in zahteval izdajo začasne odredbe. No, tega ne bom storil, bom pa zahteval objavo popravka in opravičilo ter "mladince" spomnil na 8. božjo zapoved. Ne laži!
Moji viri na Dunajski 56, kjer je sedež Kosove komisije, mi pravijo, da je dnevno razpoloženje Draga Kosa odvisno od tega, kaj zjutraj o njemu piše na Požareportu. Tako je tudi prav, temu pravimo sedma sila, medijski nadzor nosilcev javnih funkcij ali četrta veja oblasti. Rigidno in bizarno pa je ravnanje tistih novinarjev, ki svoje ljubljenčke med politiki in uradniki branijo za vsako ceno – celo pred kolegi novinarji.
Odgovornemu uredniku Mladine in predsedniku Društva novinarjev Gregi Repovžu, ki je na dnevni red prihajajočih Novinarskih dni v Ankaranu uvrstil tudi temo "Banalizacija kot aktualna smer razvoja novinarstva," prijazno polagam na srce, da ima za to razpravo odlično izhodišče v pisanju njegovih sodelavcev. Razen, če se ne bo lotil nedavne genialne in morda celo zgodovinske sodbe Novinarskega častnega razsodišča, ki je enega izmed nekdanjih urednikov Mladine obsodilo plagiatorstva člankov, ki jih pišejo njegovi kolegi … če se Repovž & co. pač ne ukvarjajo s tem, da Kos po sodiščih preganja novinarje.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Drago Kos Zorana Jankovića Gregorja Golobiča Milana M. Cvikla Borut Paho Kaja Erika Bjoerquista Gregi Repovžu

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

robi

2019-10-13 13:53:38


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Novinarji Repovževe Mladine lažejo, če je treba braniti Draga Kosa