objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 20. november 2009 ob 08:28

NLB: Igor Masten želi postati viceguverner, Andrej Baričič se trži sam
Novi predsednik nadzornega sveta NLB naj bi postal Rasto Ovin, Stojan Petrič menda dokončno rekel ne
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Člani nadzornega sveta Nove Ljubljanske banke bodo na današnji seji skoraj zanesljivo ugodili želji odstopljene predsednice Stanislave Zadravec Caprirolo, ki se je pred štirimi dnevi odločila oditi z mesta šefice nadzornega sveta, da ji skrajšajo trimesečni "odpovedni rok," saj bi rada vodenje NS banke nemudoma zapustila.
Po njeni odpovedi se je na vrhu NLB dogajalo predvsem iskanje novega prvega nadzornika banke. Rasto Ovin, njen dosedanji namestnik, ki naj bi danes predvidoma vendarle postal predsednik nadzornega sveta, nad funkcijo sploh ni navdušen in jo (menda) odklanja. Dokončno naj bi vodenje nadzornikov odklonil tudi Stojan Petrič iz Kolektorja, ki naj bi ga na mestu predsednika nadzornega sveta najraje videl minister za finance Franci Križanič. Igor Masten naj bi imel svoje kadrovske načrte z Banko Slovenije, saj si menda želi postati viceguverner, Borisa Škapina muči zdravje, Gregor Dolenc živi v Washingtonu in na seje nadzornega sveta praktično ne hodi, Marko Simoneti kot glavni eksponent linije ministra Mitje Gasparija v nadzornem svetu NLB, pa naj bi bil – tudi kot vlivni član kadrovske komisije – preveč zapacan z godljo imenovanja nove in razreševanja stare uprave NLB, zaradi česar je odstopila Zadravec Caprirolo. Zanimivo, da se je za predsednika nadzornega sveta (tokrat) ponujal Andrej Baričič (Gea College), za katerega je slišati, da naj bi enemu izmed kandidatov za predsednika uprave NLB predlagal, da ga bo v nadzornem svetu podprl, če ga bo taisti kandidat, v primeru, da postane predsednik uprave NLB, spravil na stolček novega člana uprave … O tem naj bi obstajala celo elektronska sporočila.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Stanislave Zadravec Caprirolo Rasto Ovin stojan petrič Franci Križanič igor masten Borisa Škapina Gregor Dolenc Marko Simoneti Mitje Gasparija Andrej Baričič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

robi

2019-10-13 13:53:38


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

NLB: Igor Masten želi postati viceguverner, Andrej Baričič se trži sam