objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 3. december 2009 ob 07:25

Nenavadno: Dimovski v Slovensko unijo vabi tudi Kitajce in Ukrajince?!
Nekdanji Ropov minister in bivši Pahorjev sodelavec Vlado Dimovski naj bi stranko ustanovil 12. decembra
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Že včeraj smo poročali, da je nekdanji minister za delo, družino in socialne zadeve v vladi Toneta Ropa in bivši vplivni politik Socialnih demokratov Vlado Dimovski (bil je celo predsednik konference in posebni svetovalec predsednika vlade in SD Boruta Pahorja za energetiko) tik pred ustanovitvijo nove politične stranke – Slovenske unije. Dimovski nam je v telefonskem pogovoru zagotovil, da bo ustanovni sestanek Slovenske unije kmalu po 9. decembru v Ljubljani, več o tem pa ni hotel povedati.
Je pa Dimovski v ponedeljek zjutraj na sedež Socialnih demokratov naslovil posebno pismo, s katerim je tudi uradno izstopil iz članstva SD. Generalni sekretar Uroš Jauševec nam je "odhod" Dimovskega potrdil, o tem pa naj bi razpravljali tudi na torkovem strankarskem kolegiju predsednika Pahorja. Po naših informacijah je pred oddajo pisma Dimovski po telefonu govoril tudi z Borutom Pahorjem.


Po elektronski pošti pa je zaokrožil poseben pamflet (poziv + obvestilo), da se ustanavlja nova politična stranka Slovenska unija SU), katere ustanovni sestanek bo 12. decembra. Poziv je napisan v srbohrvaškem jeziku, govori v prvi osebi množine (denimo: "... v slovenskem prostoru ustanavljamo novo političku stranku sa nazivom … osnovna karakteristika je nobvina u političkom organizovanju in političkom životu v Sloveniji … nacionalna strukurta ustanovnih članova je sledeča: Slovenci, Srbi, Makedonci, Bošnjači, Hrvati, Romi, Kinezi, Ukrajinci, Albanci, Slovaci, Crnogorci, te pripadnici još nekih naroda …"), podpisal pa ga je Nikola Todorović.
Todorović v pamfletu obvešča, da je že zbranih več kot 200 zakonsko potrebnih podpisnikov za ustanovitev politične stranke, vsak overovljen podpis pa naj bi stal 1,06 evra. Zanimivo je tudi, da podpisnik plamfleta Nikola Todorović eks ministra Dimovskega predstavlja kot "trenutnega" predsednika stranke?!
Glede na precej nenavadno formo in vsebino pamfleta (priložena sta tudi ustanovna listina in statut nove politične stranke) nas je seveda zanimalo, kdo je ta Nikola Todorović? Po naših informacijah iz vrst Socialnih demokratov v Ljubljani gre za člana SD iz Medvod, medtem ko nam je Uroš Jauševec včeraj dejal, da ga ne pozna, namerava pa še danes preveriti, ali je Todorović res član Socialnih demokratov. Vlado Dimovski nam na vprašanje, kdo je Nikola Todorović, ki pošilja poziv na ustanovno sejo Slovenske unije, po mobilnem telefonu (SMS) sporočil, da gre za "člana nadzornega sveta Filmskega sklada in sekretarja Zveze kulturnih društev Slovenije."
Nikola Todorović, ki je član NS Filmskega sklada, je sicer zaposlen kot pravnik na ministrstvu za kulturo, da gre za sekretarja Zveze KDS pa iz spletne strani Zveze kulturnih društev Slovenije ni razvidno.
Komentar Nikole Todorovića, ki ga poskušamo dobiti preko njegove elektronske pošte na ministrstvu za kulturo, še čakamo.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Toneta Ropa Vlado Dimovski Boruta Pahorja Uroš Jauševec Nikola Todorovič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

robi

Nedelja, 13. oktober 2019 ob 13:53


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Nenavadno: Dimovski v Slovensko unijo vabi tudi Kitajce in Ukrajince?!