objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Sobota, 5. december 2009 ob 16:03

Njuno prvo svetovno prvenstvo, pa takšna zmešnjava!
Na plesni zvezi so se vsi zavili v molk: Mateja in Špelo Kralj na Danskem organizatorji zamešali z Matejem Krajcarjem in Pelo Kralj
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Pogled na štartno listo svetovnega prvenstva v mestu Arhus je pri slovenskem paru povzročil zanimanje, saj sta bila Matej in Špela Kralj prijavljena kot "Matej Krajcer in Pela Kralj." Kako je prišlo do te zmešnjave pri imenih, smo preverjali najprej pri Mateju Krajcerju, ki je napovedal svojo vrnitev na plesni parket, ampak šele januarja, in sicer s svojo staro soplesalko Iwono Golczak. Potem smo klicali trenerja obeh omenjenih parov Fredija Novaka, a ni dvignil telefona. Nato smo se obrnili na Meto Zagorc, direktorico športnih reprezentanc Plesne zveze Slovenije, ki pare tudi uradno prijavlja na tekmovanja, a nam ni odgovorila na pisno vprašanje. Ko smo dobili Marka Vodnika, športnega direktorja pri Plesni zvezi Slovenije, nam je obljubil, da nam bo sporočil, kako in zakaj je prišlo do nastale situacije, a obljube seveda ni izpolnil. Končno nam je uspelo dva dni po tekmovanju s strani Plesne zveze izvedeti, da bodo urgirali pri Mednarodni plesni zvezi Slovenije, da napako odpravijo, saj sta se na končnem vrstnem redu še vedno pojavljali imeni "Matej Krajcer in Pela Kralj." Vzroka za zmešnjavo pa seveda nihče od odgovornih ni pojasnil.
Tretjeuvrščena z letošnjega državnega prvenstva Matej in Špela Kralj za to zmešnjavo sploh nista vedela, saj sta se po našem klicu začudila in povedala, da sta bila v tiskanem biltenu njuno ime in priimek napisana pravilno. S sedemnajstim mestom sta izjemno zadovoljna: "Glede na to, da je bilo to najino prvo svetovno prvenstvo v članski konkurenci, sva zelo zelo zadovoljna. Vsi pari, ki smo se uvrstili v četrtfinale, smo si bili zelo blizu. Vrh pa je bil tako ali tako rezerviran  vnaprej kar po trenutni mednarodni lestvici. Izjemno pa moram pohvaliti organizacijo. To je bilo nekaj najboljšega, kar se je lahko zgodilo plesalcem. Osvežilni napitki in hrana sta nas sveži čakali po vsakem odplesanem kolu. Garderobe so bile ogromne. Higiena na visokem nivoju in sploh ne vem, kdaj jim je uspelo počistiti sproti vse garderobe. Vsakič ko smo se vrnili s parketa v garderobo, je bilo tako, kot da smo vanjo stopili prvič. Lahko naredim primerjavo z našim svetovnim prvenstvo v Mariboru, kjer so se organizatorji sicer trudili, ampak zato, da so bili oni na prvem mestu. Na Danskem smo bili plesalci vedno v prvem planu. To je bil res dober občutek." Matej in Špela pa sta bila tudi edini slovenski par, ki je tekmoval na Danskem, čeprav pravila dovoljujejo, da nastopita po dva para iz vsake države.
Aktualna državna prvaka Luca Bussoletti in Tjaša Vulič sta prestopila med profesionalce, drugouvrščena z državnega prvenstva Miša Cigoj in Anna Matus imata še vedno prepoved tekmovanja na tekmah Mednarodne plesne zveze zaradi Annine izpisnice iz moldavijske reprezentance. Lahko bi tekmovala Miha Vodičar in Nadija Bičkova, ki pa sta, po navodilih njunega trenerja Fredija Novaka, vse svoje moči napela za svetovno prvenstvo v latinskoameriških plesih, na katerem sta, kot že verjetno veste, zasedla petnajsto mesto. V Arhusu sta po pričakovanju slavila Nemca Benedetto Ferruggia in Claudia Kohler. Matej in Špela pa se bosta ta vikend udeležila odprtega prvenstva v Mariboru.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
matej Špela Kralj Mateju Krajcerju Iwono Golczak Fredija Novaka Meto Zagorc Marka Vodnika Luca Bussoletti Tjaša Vulič Miša Cigoj Anna Matus Miha Vodičar Nadija Bičkova Benedetto Ferruggia Claudia Kohler

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Njuno prvo svetovno prvenstvo, pa takšna zmešnjava!