objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 13. februar 2009 ob 08:17

Pretepaški novinar Vladimir Vodušek toži Delo za več kot 200 tisoč evrov!
Vodušek obiskuje tudi odvetnike in lobiste, ki naj bi sanirali pretep žene Nataše
2009 Pozareport

Odpri galerijo


Zdaj že skoraj zloglasni televizijski novinar Vladimir Vodušek je štrbunknil še v eno afero. Začenja se namreč sodni proces, kjer Vodušek toži časopisno hišo Delo in zahteva odškodnino 208.000 evrov, menda zaradi strašnih duševnih bolečin. Prva obravnava je na ljubljanskem okrožnem sodišču sklicana za 21. oktober, torej točno en mesec po volitvah v državni zbor, vsebina tožbe pa je objava nekaterih člankov v Slovenskih novicah, ki naj bi po Voduškovem mnenju posegli v njegovo zasebnost in uničevali dobro ime. Vladimir Vodušek je bil pred leti na Delu tudi zaposlen, kot novinar v notranjepolitični redakciji časnika Delo. Voduška v tožbi zoper Delo zastopa odvetniška družba Čeferin iz Grosupljega, proces pa je v rokah ljubljanske sodnice Mihele Mohorič.
Vodušek, ki mu po pretepu žene Nataše, slovenske diplomatke v Sarajevu, grozi nepodaljšanje pogodbe na TV Slovenija, pa se je v petek dopoldne pojavil na Pop TV, kjer se je na sestanku dobil z direktorjem informativnega programa Tomažem Perovičem. Naši viri trdijo, da Vodušek poskuša v novinarski srenji sanirati posledice pretepaškega incidenta in plasirati svojo inačico zgodbe, pri Peroviču pa naj bi previdno potipal tudi o možnosti vrnitve na Pop TV. Toda po naših informacijah je za Voduškovo vrnitev izjemno malo možnosti, upoštevajoč nedavni incident in način Voduškovega odhoda s Pop TV. Prav tako ni nobenih možnosti, da bi Vodušek pristal v uredništvu oddaje Svet na Kanalu A, ki ga vodi Bojan Traven. Vodušek si je sicer dober tudi z Brankom Čakarmišem, ki vodi nove projekte na portalu 24ur.com; ko se je Vodušek potegoval za generalnega direktorja RTV, je imel namen za direktorja TVS postaviti Čakarmiša. Slednjega je na TVS vabil tudi razvpiti poslanec Janševe SDS Branko Grims.
Še vedno pa ni čisto jasno, kaj se bo zgodilo z Voduškovo pogodbo na TVS, ki poteče 12. septembra. Odgovorni urednik informativnega programa TVS Rajko Gerič o tem ne želi govoriti za javnost, poznavalci razmer pa ocenjujejo, da tudi če Vodušek ostane na TVS, je resna novinarska kariera zanj praktično končana. Novinar s takšno prtljago namreč težko kredibilno nastopa v javnosti. Zanimivo je tudi, da Vodušek v zadnjem času pospešeno obiskuje odvetniške pisarne in celo nekatere znane agencije, ki se ukvarjajo z lobiranjem in stiki z javnostmi, menda zato, da bi mu pomagali pri kriznem menedžmentu nastale situacije ...
Vladimir Vodušek se zanima tudi za vrnitev na Pop TV.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Vladimir Vodušek Mihele Mohorič Tomažem Perovičem Bojan Traven Brankom Čakarmišem Janševe branko grims Rajko Gerič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Pretepaški novinar Vladimir Vodušek toži Delo za več kot 200 tisoč evrov!