objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 13. februar 2009 ob 08:18

Tožilstvo: Vodušek ženo udaril v glavo, davil in žalil s prasico debelo!
Začelo se je sojenje razvpitemu televizijskemu novinarju Vladimirju Vodušku
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Na ljubljanskem sodišču se je v torek dopoldne začelo sojenje razvpitemu televizijskemu voditelju Vladimirju Vodušku, ki mu tožilec Darko Novak očita kopico nečednosti. Sredi marca 2005 naj bi v stanovanju na Železni cesti v Ljubljani z roko tako močno udaril v obraz svojo ženo Natašo Vodušek, slovensko diplomatko v Sarajevu, da se ji je ulila kri, zdravniki pa so ugotovili tudi zlom nosne kosti. 23. marca lani naj bi ji vpričo tašče poskušal v glavo vreči pepelnik, ko pa se je prikazal varnostnik veleposlaništva, mu je Vodušek za ovratnik vrgel cigaretni ogorek. 9. avgusta letos pa naj bi na Železni cesti ženo Natašo, vpričo 12-letne hčerke, spet udaril v glavo, jo vrgel po tleh, stiskal za vrat z besedami, naj prosi za življenje, obkladal pa naj bi jo z besedami "prasica debela". Zlomil ji je tudi nos. O tem dogodku je bila obveščena policija, poročali pa so tudi slovenski, hrvaški, bosanski in srbski mediji. Vladimirju Vodušku so začasno prepovedali približevanje ženi, napisali pa so tudi obtožni predlog zaradi nadaljevanega kaznivega dejanja nasilništva.
Voduškova odvetnika Blaž Kovačič in Boštjan Penko (gre za odvetniško pisarno Nine Zidar Klemenčič, znana je tudi kot odvetnica predsednika vlade Janeza Janše), sta v ugovoru pravne narave povedala, da gre za konstrukt, ki ne vsebuje znakov kaznivega dejanja. Nataša Vodušek se je iz Sarajeva odpovedala pričanju, kar naj bi pomenilo, da se odpoveduje tudi pregonu zoper obdolženca, poškodbe iz Sarajeva naj bi staknila v neki prometni nesreči, kar zadeva tretji incident, pa gre po mnenju Voduškovih odvetnikov kvečjemu za grdo ravnanje. Poleg tega naj bi prva dva dogodka že zastarala, zato sta Voduškova odvetnika Kovačič in Penko predlagala, da se ta del obtožbe zavrže. Toda sodnica Mojca Lendvaj Brecelj vztraja na zaslišanju Nataše Vodušek na prihodnji obravnavi, ki bo 14. oktobra, podaljšala pa je tudi ukrep prepovedi približevanja. Vodušek je sodišču predlagal tajnost obravnave, vendar sodišče tega ni sprejelo.
Obtoženi televizijec je v svojem zagovoru povedal, da ni kriv in da še nikoli ni nikogar udaril ali z njim kako drugače fizično obračunal. "Tako v profesionalnem kot zasebnem življenju sem bil vedno na strani šibkejšega," trdi Vodušek, ki pravi, da gre za policijski in tožilski konstrukt na podlagi "nekih starih zamer, ki so jih imeli do mene kot novinarja, temu konstruktu pa so potem nasedli tudi mediji". Vodušek je dejal, da avgusta žene ni udaril, bil je pač slabe volje, a je bilo še vse normalno. "Ko pa sem prišel iz službe, me je doma čakalo deset policistov. Aretirali so me in me zadrževali 48 ur, ker se je nekdo odločil, da bo z menoj obračunal. Šlo je tudi za hudo zlorabo s strani zdravnika, ki je izdal lažno zdravniško potrdilo o svežem zlomu nosu, čeprav je bila poškodba stara že nekaj let," je izpovedal Vodušek, pojasnil pa je tudi, da ji prvega zloma nosu ni zadal on, ampak se je žena poškodovala v prometni nesreči. Drugih podrobnosti o nasilništvih iz obtožnega predloga ni razkril, pa tudi na vprašanja sodnice, tožilca in odvetnikov ni hotel odgovarjati. Zato pa je več govoril o posledicah, ki jih je imel zaradi objave aretacije v medijih. "Od takrat imam prepoved dela na televiziji, niti enega prispevka nisem smel več objaviti. Zgodil se je medijski linč in umor, kakršnega še ni bilo v slovenski zgodovini, sprožil pa ga je navaden družinski spor, v katerem ni bilo nobenega nasilja. V medijih so omenjali tudi pištolo, za katero imam dovoljenje od leta 1993 in ki je bila vedno na varnem. A policija jo je morala vključiti v ovadbo, da bi vse skupaj izpadlo še bolj grozno. Šokiran sem, česa vsega je sposoben državni aparat, da bi obračunal s posameznikom, z novinarjem," trdi Vladimir Vodušek.
Vladimir Vodušek bo jeseni očitno precej časa porabil na sodišču, saj ga 21. oktobra čaka tudi obravnava v tožbi zoper časopisno hišo Delo.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Vladimirju Vodušku Darko Novak Natašo Vodušek Blaž Kovačič Boštjan Penko Nine Zidar Klemenčič Janeza Janše Mojca Lendvaj Brecelj

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Tožilstvo: Vodušek ženo udaril v glavo, davil in žalil s prasico debelo!