objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 13. januar 2009 ob 06:57

Jerca Legan ne bo šefinja kabineta ali svetovalka Katarine Kresal!
Generalni sekretar vlade Milan Martin Cvikl pa o tem menda ne ve ničesar
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Po naših informacijah se je Jerca Legan, magistra antropologije in spremljevalka generalnega sekretarja vlade Milana Martina Cvikla, pogovarjala s predsednico LDS in ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal o tem, da bi postala njena posebna svetovalka ali celo šefinja njenega kabineta. Da sta se dami o tem zares pogovarjali, so nam neuradno potrdili tudi naši viri blizu Kresalove, medtem ko nam je Cvikl dejal, da o tem ne ve ničesar. Po njegovih besedah Leganova ostaja na univerzi v Kopru, kjer pripravlja doktorat. Naši viri namreč trdijo, da naj bi Kresalova ponudbo Jerce Legan zavrnila (na tej točki se informacije sicer nekoliko razlikujejo: eni namreč pravijo, da je Kresalova njeno ponudbo zavrnila dokaj odločno, drugi pa, da je to naredila dovolj vljudno); znano pa je tudi, da sta Leganova in Cvikl nepričakovano silvestrovala v družbi Kresalove in odvetnika Mira Senice v ljubljanski restavraciji Valvasor. To je poznavalce politično-družabne scene dokaj presenetilo, saj se Cvikl z razvpitim parom Kresal-Senica doslej ni družil.

Mimogrede, Jožef Školč, nekdanji poslanec in novopečeni državni sekretar v kabinetu predsednika vlade, in njegova žena Tanja Pak, umetnostna steklopihalka, ki pa se družita s Katarino Kresal in Mirom Senico, sta silvestrovala v idilični Školčevi hiši v Trenti skupaj z radijsko urednico Darjo Groznik ter njenim možem Borisom Vojetom, oglaševalcem, ki dela za Pivovarno Laško.
Delovno mesto šefa kabineta pri Katarini Kresal še ni zasedeno, sta pa zasedeni drugi dve poziciji, ki sta najverjetneje pritegnili pozornost Jerce Legan: tiskovna predstavnica ministrice je Petra Škofic (njen življenjski sopotnik, nekdanji ravnatelj ljubljanske Drame Janez Pipan, se je prvega januarja letos zaposlil kot režiser v Slovenskem ljudskem gledališču Celje), svetovalec za strateška vprašanja pa Matija Sevšek, ki je prej delal v oglaševalski in piarovski agenciji Pristop.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jerca Legan Milana Martina Cvikla Katarino Kresal Mira Senice Jožef Školč Tanja Pak Darjo Groznik Borisom Vojetom Petra Škofic janez pipan matija sevšek

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Jerca Legan ne bo šefinja kabineta ali svetovalka Katarine Kresal!