objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sreda, 14. januar 2009 ob 07:56

Veselinovič dobi plačo 12 tisoč evrov, Kramar si bo za konec plačal milijon
Odhajajoči šef NLB Marjan Kramar naj bi izplačal vse nagrade za nazaj, fantastičnih milijon evrov
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Pogodba o famozni plači Draška Veselinoviča, novopečenega predsednika uprave Nove Ljubljanske banke, ki bi po mnenju ministra za finance Francija Križaniča lahko "postala politični problem", je že podpisana. To so nam potrdili naši viri iz nadzornega sveta NLB, ki pa ne želijo biti imenovani. Veselinovič bo dobival nekoliko nižjo plačo od svojega predhodnika na čelu NLB, Marjana Kramarja, znašala pa bo dobrih 12.000 evrov bruto. To je približno tisoč evrov več, kot jih je Draško Veselinovič po naših informacijah zaslužil na dozdajšnjem mestu predsednika uprave Deželne banke Slovenije, medtem ko je Marjan Kramar v zadnjih dveh letih v povprečju kasiral med 15 in 16 tisoč evri mesečne plače. Podatek o plači predsednika uprave NLB sicer ni javen, čeprav gre za banko v večinski lasti države, torej davkoplačevalcev.

Ministra za finance Križaniča pa skrbi tudi zanimiva odločitev odhajajočega predsednika uprave NLB Kramarja, da naj bi si za nazaj izplačal vse nagrade, ki so mu pripadle po pogodbi, si jih pa v času vlade Janeza Janše – iz takšnih in drugačnih razlogov – menda ni upal nakazati. Pravica do izplačila nagrad za nazaj Kramarju ni ugasnila, trdijo naši viri iz nadzornega sveta NLB, vsota, ki naj bi jo pokasiral ob odhodu iz banke, pa naj bi znašala blizu fantastičnih milijon evrov bruto!
Takšno pogodbo z Marjanom Kramarjem je pred leti podpisal Anton Žunič, nekdanji predsednik nadzornega sveta NLB in zdajšnji državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Boruta Pahorja. Žuniča nekateri omenjajo tudi kot novega člana uprave NLB, med insajderji pa slovi po bizarnem pripetljaju, ki se je zgodil, ko je bil še visoki uradnik na ministrstvu za finance, njegov nadrejeni minister pa Tone Rop: slednji mu je na nekem sestanku med svojim značilnim izbruhom jeze v glavo zabrisal ostanek jabolka, ki ga je med sejo pomalical …

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Draška Veselinoviča Francija Križaniča Marjana Kramarja Janeza Janše Anton Žunič Boruta Pahorja Tone Rop

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Veselinovič dobi plačo 12 tisoč evrov, Kramar si bo za konec plačal milijon