objavi na
pozareport.si
forum
Politika

Sreda, 14. januar 2009 ob 16:29

Eks minister in Pahorjev svetovalec Dimovski z novo izbranko v Bruselj?!
Vodstvo Stranke evropskih socialdemokratov naj bi pritiskalo na Boruta Pahorja, naj za novega evropskega komisarja, namesto liberalca Janeza Potočnika, postavi pravega socialdemokrata
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Vlado Dimovski, profesor ekonomije, nekdanji minister za delo, družino in socialne zadeve v nekdanji vladi Toneta Ropa ter aktualni svetovalec predsednika vlade Boruta Pahorja za energetiko, je eden od najresnejših kandidatov za evropskega komisarja po letošnjih junijskih volitvah v evropski parlament, namesto dozdajšnjega komisarja Janeza Potočnika, trdijo naši viri. Dimovski, za katerega se je govorilo, da naj bi po koncu mandata Jožeta Zagožna, predsednika uprave HSE (mandat se Zagožnu izteče junija letos), prevzel vodenje Holdinga slovenskih elektrarn, ima po naših informacijah "evropske ambicije", potrdil pa nam je tudi govorice, da naj bi vodstvo Stranke evropskih socialdemokratov (PES), vključno s predsednikom Poulom Nyrupom Rasmussnom in vplivnim nemškim evropskim parlamentarcem Martinom Schulzem, "pritiskalo" na Pahorja, naj za novega komisarja iz Slovenije imenuje "pravega socialdemokrata". Kar naj bi, denimo, bil Vlado Dimovski. Janez Potočnik namreč v "evropski vladi" Joséja Manuela Barrosa (slednji naj bi evropsko komisijo vodil tudi v prihodnje) sedi kot liberalec.
Po nekaterih informacijah naj bi Pahor stolček evropskega komisarja sicer že obljubil Tonetu Ropu, za evropskega komisarja pa se je javno ponudil (z nedavnim intervjujem v tedniku Reporter) še en nekdanji Ropov minister in nekdanji poslanec Socialnih demokratov Marko Pavliha. Pavlihovo neženirano ponujanje samega sebe naši sogovorniki iz vrst SD ocenjujejo kot "bizarno".
Vlado Dimovski po neuradni ločitvi od Metke Tekavčič, doktorice ekonomije na ljubljanski Ekonomski fakulteti (zanimivo, Tekavčičeva ima svojo pisarno tik poleg pisarne Dimovskega, ki prav tako predava na EF) in vplivne šefice ljubljanskih Socialnih demokratov, živi v Mariboru, skupaj s Petro Lesjak Mandl, učiteljico nemškega jezika na osnovni šoli Ivana Cankarja, sicer pa bivšo ženo (uradna ločitev je menda v teku) Vinka Mandla ml., vodje mariborske svetniške skupine SD in enega od direktorjev Perutnine Ptuj.
Vlado Dimovski je tudi predsednik konference SD, kar je formalno druga najvišja funkcija v največji koalicijski stranki (za predsednikom Pahorjem), toda mnogi ocenjujejo, da je Dimovski po razpadu zveze z Metko Tekavčič realno ostal brez precejšnjega kosa politične moči in vpliva.

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ljubljanski podžupan Čerin ostal brez svoje dame podobno kot Čepin
Ekskluzivne slike: razvpiti Artur Štern ima najmanjši penis v državi!
Top 10 Pozareport.si: Starši Maje Žilavec bojkotirali poroko Damjana Murka!
Novo dekle Georgea Clooneyja je nuna, ki rada kaže joške
Eks minister in Pahorjev svetovalec Dimovski z novo izbranko v Bruselj?!
Tina Gaber v parlamentu, ploskal bo Pahor, ker dela reklamo njegovi riti
Kelly Brooke ima tudi uradno najlepše in najbujnejše joške na Otoku
Sabina Mali bo zaradi knjige tožila Nano Zeneli in Urško Čepin
Eks minister in Pahorjev svetovalec Dimovski z novo izbranko v Bruselj?!