objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 16. januar 2009 ob 06:50

Bizarno: nadzornik Darsa človek, ki je aretiral Janeza Janšo?!
Minister Križanič za člana nadzornega sveta predlagal Draga Isajloviča, eks pripadnika državne varnosti
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Prejšnji teden je malo manjkalo, da bi član nadzornega sveta Darsa postal Drago Isajlovič, nekdanji pripadnik državne varnosti, znan kot človek, ki je skupaj s kolegom Miranom Frumnom aretiral Janeza Janšo v znameniti aferi JBTZ. Med nadzornike Darsa je Isajloviča predlagal minister za finance Franci Križanič, namesto Francija Slaka, ki mu je mandat potekel decembra lani. Isajlovičevo ime se je po naših informacijah že znašlo na seji vladne kadrovske komisije (Komisija Vlade RS za kadrovske in administrativne zadeve, ki jo vodi generalni sekretar vlade Milan Martin Cvikl), potem pa je nenadoma poniknilo. Naši viri trdijo, da je Isajlovičevo imenovanje pravočasno ustavil predsednik vlade Borut Pahor, Križaničev strankarski kolega in minister za promet Patrick Vlačič pa je povedal, da Isajlovič "ni šel skozi sito kadrovsko-akreditacijskega sveta, zato ni bil obravnavan na seji vlade". Po naših informacijah je bil s predlogom nezadovoljen tudi Vlačič, toda Isajlovič je na Cviklovo komisijo romal iz kvote finančnega ministra.
Medklic: kadrovsko-akreditacijski svet je finski model, ki ga je ministru Mitji Gaspariju predlagal novi-stari predsednik uprave Kada Borut Jamnik, Pahor pa je bil hitro za. Da KAS še ni začel z delom, naj bi zamočil Cvikl, ki bi moral že vnaprej pripraviti pravilnike o delu KAS, vendar je zadevo preveč zbirokratiziral.
Tudi drugi naši viri iz vodstva Socialnih demokratov so prepričani, da bi imenovanje Isajloviča za člana Darsa povzročilo povsem nepotrebno politično blamažo in da je Križanič v tem primeru ravnal nespametno. Res pa je, da sta Križanič in Isajlovič dolgoletna prijatelja; Drago Isajlovič, ki se ukvarja s poslovnim svetovanjem in nepremičninami, je podpiral Križaničevo predvolilno kampanjo, bil pa bi naj tudi Križaničev svetovalec. Na ministrstvo za finance smo posredovali vprašanje, ali je Isajlovič oziroma njegovo podjetje I. S. O. d. o. o., družba za inženiring, svetovanje in organizacijo, z MF sklenil takšno ali drugačno svetovalno pogodbo, odgovora pa še nismo prejeli, čeprav so nam ga obljubili do srede dopoldne.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Drago Isajlović Miranom Frumnom Janeza Janšo Franci Križanič Francija Slaka Milan Martin Cvikl Borut Pahor patrick vlačič Mitji Gaspariju Borut Jamnik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

robi

2019-10-13 13:53:38


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Bizarno: nadzornik Darsa človek, ki je aretiral Janeza Janšo?!