objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Ponedeljek, 26. januar 2009 ob 08:55

Ptujska enigma: kdo bo slavil v standardnih plesih?
Na Ptuju tudi zabavno: Miša Cigoj bo po dveh tednih treninga nastopil z novo Moldavijko Anne Matus
2009 Pozareport

Odpri galerijo

V soboto, 31. januarja 2009, se bo na Ptuju odvijalo letošnje državno prvenstvo v standardnih plesih, ki ga organizira ljubljanski Plesni klub Fredi. Plesni pari so svoje prijave na tekmovanje morali poslati do 15. januarja, toda Marko Vodnik, delegat Plesne zveze Slovenije, še do zaključka redakcije tega članka ni mogel sestaviti natančne startne liste, saj so se do prijavnega roka prijavili le trije pari. Pravi, da je to pač ustaljena praksa in da na vsakem državnem prvenstvu (vsako leto so tri) čakajo do zadnjega trenutka. Da bi plesne pare vsaj malo disciplinirali, pa niti ne pomislijo, saj je prav zmeda zaščitni znak slovenske plesne zveze.
V vlogi voditelja prireditve se bo ponovno predstavil trenutno neplešoč Andrej Škufca. Finali vseh šestih starostnih kategorij se bodo začeli ob 18. uri, takrat pa se bo začelo tudi veliko slavje za ptujski športni ples. Starosta športnega plesa Anjeta Kralj je iniciatorka proslave ob petdesetletnici plesne šole na Ptuju. Spomnili se bodo vseh tistih, ki so plesali pod okriljem takratnega kluba DPD Svoboda Ptuj.
Vsekakor bo na Ptuju zabavno, saj bodo oči uprte v komaj dva tedna staro partnerstvo Ajdovca Miše Cigoja in njegove nove Moldavijke, Anne Matus. Lani je bil Miša z Alexandro Malai drugi, za vrat sta mu dihala brat in sestra Matej ter Špela Kralj. Seveda ne smemo pozabiti tudi na lanska četrtouvrščena Miho Vodičarja in Nadijo Bičkovo. Za nesporna državna prvaka pa že vnaprej veljata Luca Bussoletti in Tjaša Vulič, ki večino svojega časa preživita v Italiji, v Slovenijo prideta le na državna prvenstva.


Vabimo vas, da sestavite svoj vrstni red članske uvrstitve, poglej podrubriko Glasuj & pleši. Glasujete lahko do 31. januarja 2009 do 18. ure. Za vaš trud boste tudi nagrajeni: podjetje Bizjan&Co. vas bo nagradilo s kozmetičnimi izdelki Akys in Jessica.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marko Vodnik Andrej Škufca Anjeta Kralj Miše Cigoja Anne Matus Alexandro Malai matej Špela Kralj Miho Vodičarja Nadijo Bičkovo Luca Bussoletti Tjaša Vulič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ptujska enigma: kdo bo slavil v standardnih plesih?