objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Ponedeljek, 2. februar 2009 ob 12:25

Na Dunajskem plesu letos brez Janše in Urške, gre pa novinar Mitja Lomovšek
Nekdanjega novinarja Slovenskih novic bo najverjetneje spremljala znana ljubljanska odvetnica Carmen Dobnik
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Kljub recesiji in finančni krizi je letošnji Dunajski ples ali znameniti Opernball, ki bo 19. februarja, že razprodan; vstopnice stanejo od 230 evrov do neverjetnih 42.000 evrov za prestižne stranske lože. "Operni ples ima dolgo tradicijo in je kljuboval že številnim krizam", pravi organizatorka najpomembnejše dunajske družabne prireditve Desiree Treichl-Stürgkh, vsako leto pa se ga udeleži okoli pet tisoč pomembnežev z vsega sveta, od medijskih zvezd in politikov do slavnih športnikov ter poslovnežev.
Spomnimo: februarja 2007 sta se tradicionalnega gala plesa na Dunaju udeležila tudi tedanji slovenski premier Janez Janša in njegova spremljevalka Urška Bačovnik, na povabilo – zdaj že prav tako nekdanjega – avstrijskega zveznega kanclerja Alfreda Gusenbauerja. Tokrat Janše in Bačovnikove na Dunaj ne bo, udeležbo pa sta odpovedali tudi dve znani avstrijski banki, Bank Austria in Constantia, ki sta v preteklih letih redno najemali loži za 17.000 evrov. Za podobni loži je letos sicer potrebno odšteti precej več, kar 42.000 evrov.
Kljub temu pa brez Slovencev na letošnjem Dunajskem plesu očitno ne bo šlo. Na razvpiti ples se namreč odpravlja novinar Mitja Lomovšek, znan po nedavni zloglasni aferi s Špelo Predan (ne)uradno tiskovno predstavnico Hokejske zveze Slovenije, zaradi katere je pred dnevi izgubil službo na Slovenskih novicah. Lomovška bo na plesu predvidoma spremljala znana ljubljanska odvetnica in rotarijka Carmen Dobnik, čeprav je v petek dopoldne za naš portal povedala, da se še ni dokončno odločila, če bo na Dunaj zares šla. Oba, Dobnikovo in Lomovška, je na Dunajski ples povabila pravnukinja znamenitega ljubljanskega barona Antona Codellija, Alessandra alias Alexandra Zündel, ki živi na Dunaju. Vstopnici za Dunajski ples jima je poslala v zahvalo za novinarske članke Mitje Lomovška, ki je pisal o njenem legitimnem boju za Codellijevo dediščino v Ljubljani (gre za grad Kodeljevo, kjer je živela njena mama Livia), Carmen Dobnik pa je v tej dolgotrajni pravni zadevi njena odvetnica. Mitji Lomovšku frak po meri dela Mura iz Murske Sobote.
Mimogrede: dediči barona Codellija že 17 let čakajo na vrnitev svojega premoženja, toda slovenska država Antonu Codelliju ne prizna, da je živel na Kodeljevem, čeprav je v Ljubljano pripeljal prvi avtomobil. Ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal ne glede na prošnjo odvetnice Dobnikove, da naj slovenska država Antonu Codelliju podeli državljanstvo, še ni naredila ničesar, odškodnina, ki jo bodo morali zaradi tega nekoč plačati slovenski davkoplačevalci, pa se veča iz dneva v dan … Če bo Anton Codelli ostal "Hrvat", bo Slovenija prisiljena odškodnino plačati takrat, ko bo Hrvaška članica Evropske unije. Hecno, ampak država Slovenija je Codellijevim dedičem že vrnila gozd pri Litiji, gradu na Kodeljevem pa jim noče dati.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Desiree Treichl-Stürgkh Janez Janša Urška Bačovnik Alfreda Gusenbauerja Mitja Lomovšek Špelo Predan Carmen Dobnik Antona Codellija Alexandra Zündel Livia Katarina Kresal

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Na Dunajskem plesu letos brez Janše in Urške, gre pa novinar Mitja Lomovšek