objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Torek, 3. februar 2009 ob 07:32

Slavila Luca Bussoletti in Tjaša Vulič, najdražja obleka Lee Perovšek
Moldavska plesna zveza Miši Cigoju in Anni Matus prepovedala nastopati na mednarodnih tekmovanjih
2009 Pozareport

Odpri galerijo

V športni dvorani gimnazije Ptuj se je v soboto zvečer končalo letošnje državno prvenstvo v standardnih plesih. Sedemdeset plesnih parov za večja presenečenja ni poskrbelo, je pa ljubljanski Plesni klub Fredi ob pomoči ptujskih plesnih navdušencev organiziral prav prijeten plesni večer. Razplet v šestih starostnih kategorijah je bil pričakovan. Po mnenju sodnika Franja Kozarja je bila kakovost prvenstva zadovoljiva, najšibkejši člen pa je bila mladinska kategorija.

Razburljivo je bilo v članski konkurenci, kjer je večina plesnih poznavalcev menila, da bosta na eno od stopničk stopila Miha Vodičar in Nadija Bičkova. Toda sodniki so odločili drugače. Miha in Nadija sta zadržala četrto mesto, brat in sestra, Matej ter Špela Kralj tretje, Miša Cigoj z novo plesalko, Moldavijko Anno Matus (skupaj plešeta šele devet dni), pa je zadržal drugo mesto.
Mimogrede, Miša in Anna dan pred tekmo sploh nista trenirala, ker sta bila prepričana, da jima gre odlično. Dobila pa sta že prepoved nastopanja na mednarodnih tekmah; moldavska plesna zveza jima namreč ne izda dovoljenja za skupno plesanje, saj sta vsak posebej še vedno zavezana prejšnjima partnerjema.
Državna prvaka sta ponovno postala v Italiji živeča Luca Bussoletti in Tjaša Vulič. Par sta samo na parketu, zasebno pa dobra prijatelja.

Med starejšimi mladinci oziroma mladinkami je poglede osvajala nova državna prvakinja Lea Perovšek. Njena zelena obleka (delo kreatorke Saše Pust) je jemala sapo, logično, takšna je bila cena. Kristali Swarovski, veliko volančkov, frfotajoči materiali ... vse to skupaj je naneslo natančno 1600 evrov. Toda če tudi zavoljo drage obleke postaneš najboljši v državi, je to verjetno dobra naložba.

Prvenstvo je moderiral trenutno brezposelni plesalec Andrej Škufca. Za šov program sta poleg domačinke, plesalke Jane Dobrijevič, poskrbela še aktualna državna prvaka v latinskoameriških plesih Jurij Batagelj in Jagoda Štrukelj. Uradne rezultate vseh starostnih kategorij pa si lahko ogledate na spletnem portalu www.plesna-zveza.si

Rezultat glasovanja na našem portalu je tudi že znan. Odločili ste se, da sta zmagovalni par Miha Vodičar in Nadija Bičkova. Izžrebanim nagrajencem bomo darilni paket podjetja Bizjan&Co. poslali po pošti.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Franja Kozarja Miha Vodičar Nadija Bičkova matej Špela Kralj Miša Cigoj Anno Matus Luca Bussoletti Tjaša Vulič Lea Perovšek Andrej Škufca Jane Dobrijevič Jurij Batagelj Jagoda Štrukelj

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Slavila Luca Bussoletti in Tjaša Vulič, najdražja obleka Lee Perovšek