objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 2. februar 2009 ob 07:50

Ljubljanski podžupan Čerin ostal brez svoje dame podobno kot Čepin
Aleša Čerina, nekdanjega člana uprave Mercatorja, pisca knjige Najboljše moštvo in prijatelja Zorana Jankovića, je zaradi drugega moškega zapustila njegova dolgoletna spremljevalka Aleša Kandus
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Aleš Čerin, nekdanji član uprave Mercatorja, avtor ne preveč razburljive knjige o Jankovićevem Mercatorju z naslovom Najboljše moštvo, prijatelj Zorana Jankovića in podžupan Ljubljane, se je pred nekaj tedni razšel z dolgoletno spremljevalko Alešo Kandus, predsednico uprave Medexa. Čerin in Kandusova sta bila skupaj osem let, Aleša Kandus pa je Čerina zapustila decembra lani, ko se je tudi izselila iz njunega prestižnega stanovanja v elitnem stanovanjskem kompleksu Trnovskih 7.

Mimogrede, v isti stanovanjski hiši stanujeta tudi predsednica LDS in ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal ter razvpiti ljubljanski odvetnik Miro Senica.
Skoraj 41-letna Aleša Kandus je Čerina po naših informacijah zapustila zato, ker se je zaljubila v drugega moškega, pet let mlajšega Gregorja Benčino, predsednika upravnega odbora in večinskega lastnika gorenjske družbe Jelovica. Aleš Čerin, ki bo letos dopolnil 60 let, pa je od Kandusove starejši kar 19 let. Kot nov par sta se Kandusova in Benčina uradno predstavila na nedavnem velikem dobrodelnem plesu lionsev v Cankarjevem domu, kamor je prišel tudi Čerin. Naši viri sicer trdijo, da ga je ločitev močno prizadela, zato nekateri njegovi znanci celo raje niso šli na lionse, ker niso hoteli "gledati te njegove tragedije".
Je pa zanimivo, da poslovna srenja o Gregorju Benčini nima ravno najboljšega mnenja. V poslovno elito je vstopil pred leti, ko je postal član uprave in direktor največjega slovenskega sistemskega integratorja, računalniškega podjetja SRC.si; toda pri tem naj bi mu pomagal predvsem njegov oče Janez Benčina, tedanji prvi človek IBM Slovenija. Gregor Benčina, pravijo naši viri, naj bi bil preveč obremenjen z imidžem, zato naj bi mu Aleša Kandus precej imponirala. Nekateri celo trdijo, da mu ambiciozna Kandusova (med drugim je predsednica Združenja poslovnih žensk FAM) pomeni vstopnico v slovensko visoko družbo. Benčina je podobno kot Kandusova član rahlo skrivnostnega združenja mladih poslovnežev Yes, leta 2006 pa je dobil priznanje Mladi menedžer leta. Res pa je, da je moral kmalu potem podjetje SRC.si tudi zapustiti. Kar zadeva nežnejši spol, Gregor Benčina ne velja ravno za spretnega osvajalca. Rad pa kuha (kar menda počne zelo dobro) in citira Prešernovo poezijo, decembra, ko ima rojstni dan, pa naj bi dekleta vabil na potovanja.

Od nenadnem odhodu Aleše Kandus se muzajo tudi številni znanci Aleša Čerina. Menda se je Čerin zadnje čase "preveč visoko nosil", prepotentno parkiral svojega porscheja blizu Magistrata, po drugi strani pa naj bi imel vedno večje težave s prevelikimi količinami popitega viskija. Sicer pa Aleša Kandus in Aleš Čerin ostajata poslovno povezana; Čerin je namreč predsednik nadzornega sveta njenega Medexa.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
aleš čerin Zorana Jankovića Alešo Kandus Katarina Kresal miro senica Gregorja Benčino Janez Benčina

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

robi

2019-10-13 13:53:38


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ljubljanski podžupan Čerin ostal brez svoje dame podobno kot Čepin