objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Četrtek, 5. februar 2009 ob 06:34

Zmago Jelinčič: So me opozorili, da je ta baba Ana Jud totalno prf.......!
Vzajemna in Marko Jaklič proti Ani Jud: na ljubljanskem sodišču se vleče sojenje zaradi knjige Dosje Rokomavhi
2009 Pozareport

Odpri galerijo

V maratonskem sojenju na ljubljanskem okrožnem sodišču, kjer zdravstvena zavarovalnica Vzajemna toži razvpito Ano Jud, zaradi vsebine njene knjige Dosje Rokomavhi (Vzajemna od Judove zahteva 41.700 evrov odškodnine, preklic spornih izjav in opravičilo v obliki, v kakršni je bila predstavljena knjiga, torej na tiskovni konferenci; nadaljnih 20 tisoč evrov odškodnine pa od Ane Jud zahteva tudi bivši predsednik uprave Vzajemne Marko Jaklič), je na ponedeljkovi glavni obravnavi nastopila kopica prič, samih znanih Slovencev. Prišli so Bojan Petan, predsednik uprave DZS in nekdanji prvi nadzornik Vzajemne, Branko Pavlin, predsednik uprave Dnevnika in nekdanji predsednik skupščine Vzajemne, bankir France Arhar, predsednik uprave Unicredit in nekdanji direktor Vzajemne, profesorica novinarstva Sandra Bašič Hrvatin in poslanec ter lider Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič Plemeniti. Božidar Novak, partner mariborske lobistične in piarovske agencije Spem, pa na sodišče ni prišel.
Največ krepkih je na račun Ane Jud in njenega pisanja povedal Zmago Jelinčič Plemeniti, ki mu Judova v knjigi očita, da je od Vzajemne pobasal podkupnino v višini 62 milijonov tedanjih tolarjev. Jelinčič je dejal, da Ana Jud "očitno sploh ne ve, koliko denarja je to, da nima pojma, kako družbe poslujejo in si ne predstavlja, kaj sploh pomeni takšna vsota denarja. Zato si je njene trditve mogoče razložiti tako, da Judova sploh ne ve, za kaj gre, ali pa namerno poskuša blatiti SNS in mene. Jaz mislim, da je bolj verjetna ta druga varianta, da je bilo Judovi s strani določenih opcij naročeno, da poskuša mene in SNS očrniti". Jelinčič je omenil tudi tretjo varianto, to je, da Ana Jud laže. Po njegovem mnenju je Judova "psihično motena oseba, kar se lahko dokaže tudi s psihiatričnimi izvidi". Jelinčič je tudi povedal, da se je z Ano Jud srečal dvakrat v življenju; enkrat v slaščičarni Maximarket, drugič pa v lokalu na vogalu Komenskega, nikoli pa ni bil z njo sam. Kot trdi Jelinčič, je bil že predhodno opozorjen, da gre za "totalno zmešano osebo, še natančneje, ta baba naj bi bila totalno prfuknjena". Prvič je bila zraven neka gospodična iz kabineta predsednika vlade, drugič pa nekdanji generalni direktor slovenske policije Marko Pogorevc. Zmago Jelinčič tudi opazil, da Ana Jud pije alkoholne pijače, poleg tega se je vsa tresla. Pogorevc pa mu je rekel, naj "beži stran od nje, saj vidi, kakšna je, da se trese kot žolca". Jelinčič je na sodišču tudi povedal, da se z Ano Jud nikoli nista pogovarjala o zatrjevani podkupnini; ko je drugič sedel z njo, je "nekaj grozila, kasneje me je še klicala, pa se na njene klice nisem odzval, ravno tako ji nisem odgovarjal na SMS sporočila, nikoli pa me ni vprašala ničesar v zvezi s tako imenovano podkupnino. Ona nikoli ni vprašala, le trdila je, da vse ve".

Ane Jud v sodni dvorani ni bilo (zastopala jo je odvetnica Valerija Maček), okrožna sodnica Vera Gams Premerl pa je nadaljevanja sojenja razpisala za 26. marec.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Ano Jud Marko Jaklič Bojan Petan Branko Pavlin france arhar Sandra Bašič Hrvatin Zmago Jelinčič Plemeniti Božidar Novak marko pogorevc Valerija Maček Vera Gams Premerl

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zmago Jelinčič: So me opozorili, da je ta baba Ana Jud totalno prf.......!