objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 18. februar 2009 ob 09:25

Bo Dimovski zaradi nove spremljevalke ostal brez funkcije v stranki?!
Bizarni spopad na kongresu Socialnih demokratov: Vinko Mandl ml. proti Vladu Dimovskemu
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Na prihajajočem volilnem kongresu Socialnih demokratov se obeta tudi zanimiv boj za predsednika konference. Gre za najvišji organ stranke med dvema kongresoma, mesto predsednika konference pa velja za drugo najvišjo strankarsko funkcijo. Toda volilni boj za predsednika konference ne bo samo zanimiv, lahko bi rekli, da bo celo bizaren. Za predsednika se namreč potegujeta tudi zdajšnji predsednik konference Vlado Dimovski, posebni svetovalec predsednika vlade Boruta Pahorja za energetiko ter nekdanji minister za delo, družino in socialne zadeve v vladi Toneta Ropa, in pa Vinko Mandl ml., vodja svetniške skupine SD v Mariboru, v Perutnini Ptuj zaposlen kot vodja posebnih projektov. Svojevrstna bizarnost njunega morebitnega volilnega dvoboja pa je v tem, da je Dimovski pred nekaj meseci začel živeti z Mandlovo ženo Petro Lesjak Mandl, učiteljico nemščine na osnovni šoli Ivana Cankarja v Mariboru.

Za osvežitev spomina: intimna afera je izbruhnila lani poleti, ko se je Dimovski, nekdanji življenjski sopotnik Metke Tekavčič, predsednice SD v Ljubljani, zapletel s Petro Lesjak Mandl, kar je pretreslo mariborske Socialne demokrate. Zakonca Mandl sta vložila zahtevo za ločitev, Petra Lesjak Mandl, ki očitno tudi sama premore politične ambicije, pa se je bila prisiljena odreči kandidaturi za poslanko v državnem zboru. Po naših informacijah Vlado Dimovski štiri dni na teden preživi v Mariboru (s Petro Lesjak Mandl stanujeta v središču mesta), preostale dni v tednu pa v Ljubljani, kjer predava na Ekonomski fakulteti.
Oba politika, Vlado Dimovski in Vinko Mandl ml. (na fotografiji z nasmejano Petro Aršič, šefico marketinga v popularnem mariborskim klubu Samsara), se očitno zavedata delikatnosti svoje kandidature za predsednika konference, zato sta v izjavah precej zadržana. Dimovski nam je potrdil, da je "formalno dal soglasje", vendar "vseeno še vedno razmišlja o dokončni kandidaturi". Mandl pa se nam je v pisni izjavi rahlo skrivnostno zahvalil za "zanimanje za njegovo odločitev. Potrditev vaših informacij boste gotovo dobili od za to pristojnih organov znotraj stranke, najkasneje pa na samem kongresu Socialnih demokratov," pravi Mandl. Naši viri znotraj vodstva stranke so nam Mandlovo soglasje potrdili (uradno je namreč soglasje h kandidaturi v tej fazi menda zasebna stvar vsakega posameznika, poleg Mandla in Dimovskega pa naj bi se za predsednika konference zaenkrat potegovalo še pet drugih politikov SD); še več, naši sogovorniki iz vrst mariborskih Socialnih demokratov so nam povedali, da Mandl uživa njihovo podporo pri kandidaturi za predsednika konference in da bodo zanj na kongresu tudi volili. Spomnimo, predsednik konference je pred Dimovskim bil mariborski župan Boris Sovič. So pa nekateri Mandlu menda prijateljsko svetovali, naj se raje – zaradi bizarnosti zadeve – elegantno umakne iz volilnega boja, čeprav naj bi imel tudi prednost domačega terena. Kongres Socialnih demokratov bo namreč 28. marca v Mariboru.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Vlado Dimovski Boruta Pahorja Toneta Ropa Vinko Mandl ml. Petro Lesjak Mandl Metke Tekavčič Petro Aršič boris sovič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

robi

2019-10-13 13:53:38


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Bo Dimovski zaradi nove spremljevalke ostal brez funkcije v stranki?!