objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Sobota, 28. februar 2009 ob 07:18

Rosana Hribar in Gregor Luštek sta kupila Zver
Končana Gibanica, festival sodobnega plesa: izraelski direktor Yair Vardi totalno ogorčen zaradi zmage Janeza Janše
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Na pravkar končani Gibanici, festivalu slovenskega sodobnega plesa, sta Rosana Hribar in Gregor Luštek, zagotovo ena izmed najboljših plesalcev in koreografov "sodobnjakov", za las zgrešila nagrado publike, z oceno 4,69 sta namreč pristala na drugem mestu. Vox populi si je z oceno 4,77 priplesala mariborska koreografinja Snježana Premuš za predstavo Move-as, ki jo je res briljantno odplesal Primož Bezjak. Nagrada publike pa za dolenjski dvojec Hribar-Luštek ni bila sporna, bolj sta dvomila v verodostojnost nagrade strokovne žirije. Mednarodni trio, Walter Heun, madžarska producentka Katalin Erdődi in Yair Vardi, direktor telavivskega plesnega Centra Suzanne Dellal, je odločil, da nagrada pripada predstavi Fake It! avtorja Janeza Janše. Žirija je bila še tik pred odločitvijo v težkem medsebojnem verbalnem prepričevanju, sploh zato, ker je Walter Heun kot predstavnik dunajskega Tanzquartierja že večkrat angažiral Janeza Janšo. "Predstava, ki nima ne repa ne glave, ki je konceptualno in izvedbeno nesmiselna, in kot taka lahko vpliva na nadaljnji razvoj slovenskega sodobnega plesa," je za naš portal povedal ogorčen in preglašen izraelski direktor Yair Vardi. Žirija je salomonsko podelila še dve posebni nagradi, in sicer Juriju Konjarju in Ireni Tomažin.

Ne glede na razplet Gibanice, ki se letos po zaslugi selektorjev ni prav veliko gibala, pa sta si Rosana in Gregor pred nekaj tedni omislila čisto pravo zver. Pes pasme čivava ima v potnem listu uradno zapisano ime Zver, z lahkoto pa se odziva tudi na vzdevek Capl. "Zato, ker neprestano caplja za nama. Včasih ga imenujem tudi Don Kihot, saj se bori z navideznimi sovražniki in v tem nama je z Rosano kar podoben," pravi Gregor. Zver oz. Capl še ne sme capljati po cesti, vse dokler se temperatura ne dvigne na deset stopinj, zato ga prenašata naokoli zavitega kot dojenčka. Bil je tudi že na plesnem treningu. Priprave na ponovitev predstave Izpleši me, prosim! je opazoval skrit v najglobljem kotu. Pri še ne dopolnjenih štirih mesecih pa bo Zver prvič nekaj dni preživel pri pasji varuški. Ne čisto pravi, saj ima Gregorjeva in Rosanina prijateljica doma že dve čivavi. Diego in Tekila bosta delala družbo mladi zveri, saj bosta Greg in Rosa konec tega tedna z ekipo predstave Izpleši me, prosim! nastopila v Amsterdamu na festivalu Something Raw. Sredi marca pa sta vabljena v Hamburg, kjer se bosta pridružila vsem finalistom lanskoletnega prestižnega tekmovanja v Hannovru, kjer sta prejela drugo nagrado. Zato se z rezultati Gibanice čisto nič ne obremenjujeta.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Rosana Hribar Gregor Luštek Snježana Premuš Primož Bezjak Walter Heun Katalin Erdődi Yair Vardi Janeza Janše Juriju Konjarju Ireni Tomažin

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Rosana Hribar in Gregor Luštek sta kupila Zver