objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 19. marec 2009 ob 07:01

Širco muči slaba vest: Crnkoviču zdaj ponuja službo pri Jankoviću
Kolumnist naj bi postal direktor za umetniške programe ali urednik Kulturnika
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Ministrico za kulturo Majdo Širca, ki si je nenadoma premislila glede imenovanja znanega kolumnista Marka Crnkoviča za novega generalnega direktorja direktorata za medije, očitno hudo peče vest. Zato je Crnkoviču že ponudila dve drugi, tolažilni službi.
Postal bi lahko direktor direktorata za umetniški program, namesto zdajšnje direktorice Barbare Koželj, čeprav naj bi Širca, kot trdijo naši viri – pred nekaj dnevi Koželjevi osebno zagotovila, da je ne bo zamenjala. Poleg tega je Koželjeva visoko noseča in je Širca zakonito ne more odpustiti. Če bi Crnkovič vendarle hotel zavzeti njeno mesto in postati direktor za umetniški program, bi lahko dobil samo službo za določen čas; povedano drugače, Koželjevo bi nadomeščal med njenim porodniškim dopustom. Tega pa si Marko Crnkovič najverjetneje ne bo hotel dovoliti.
Ministrica Širca pa Crnkoviču ponuja tudi mesto odgovornega urednika novega štirinajstdnevnika (imenoval naj bi se Kulturnik, čeprav ime še ni določeno), ki bo začel izhajati v sklopu Unescovega naziva Ljubljana – Svetovna prestolnica knjige 2010. Tjaša Ficko, tiskovna predstavnica župana Zorana Jankovića, nam je povedala, da bo Mestna občina finančno podprla "Kulturnik", javni razpis za izbiro izdajatelja pa bo objavljen predvidoma konec aprila. Je pa skrajno nenavadno, da ministrica Širca kolumnistu Crnkoviču že vnaprej ponuja uredniško mesto v reviji, ki sploh še ni začela izhajati, poleg tega pa naj bi založnika na javnem razpisu šele izbrali?!
Mimogrede, Simon Kardum, donedavnega kolumnist propadle revije Mag in ustanovni član Golobičeve stranke Zares, ki naj bi po novem veljal za favorita Majde Širca za nesojeno Crnkovičevo mesto direktorja direktorata za medije, je od 4. februarja lani zaposlen kot vršilec dolžnosti direktorja javnega zavoda Center urbanih kultur Kino Šiška. Ministrica Majda Širca namerava razpis za generalnega direktorja direktorata za medije – ponoviti.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Majdo Širca Marka Crnkoviča Barbare Koželj Tjaša Ficko Zorana Jankovića Simon Kardum Golobičeve

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Širco muči slaba vest: Crnkoviču zdaj ponuja službo pri Jankoviću