objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 28. marec 2009 ob 07:30

Kacin določen, toda če ne bo izvoljen, je to konec njegove kariere
LDS določila kandidatno listo za evropske volitve, Pahorjevi po sredinem kolegiju skrivnostni
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Svet liberalnih demokratov je določil končno kandidatno listo za junijske volitve v evropski parlament. Po pričakovanjih jo vodi dozdajšnji evropski poslanec Jelko Kacin, na drugem mestu je novinarka RTV Slovenija in dopisnica iz Trsta Mirjam Muženič, sledijo famozni psihiater ter podpredsednik LDS Slavko Ziherl, uradnica na ministrstvu za kulturo Sonja Kralj Bervar, novopečeni predsednik Mlade liberalne demokracije Borut Cink, načelnica upravne enote v Ljutomeru Darja Mohorič, na zadnjem, torej sedmem, mestu pa je predsednik sveta LDS Aleš Gulič, ki naj bi sicer postal novi direktor vladnega urada za verske skupnosti (glej rubriko Direktno). Po besedah Jelka Kacina si liberalni demokrati "želijo podvojitve volilnega rezultata z državnozborskih volitev, kar bi jim prineslo prvega poslanca ali poslanko". Če Kacin ne bo izvoljen, kar je glede na pozicije LDS v zadnjih anketah javnega mnenja zelo možno (poleg tega je njegov neposredni konkurent Ivo Vajgl, predsednik parlamentarnega odbora za zunanjo politiko in poslanec stranke Zares), se bo njegova politična kariera najverjetneje končala.
Kandidate za listo pa še vedno iščejo Socialni demokrati. Po naših informacijah so na sredinem kolegiju predsednika stranke Boruta Pahorja določili štiri imena (menda v glavnem na Pahorjev predlog), katerih izvoljivost naj bi preverili z anketami javnega mnenja, vendar v največji tajnosti. Za katere štiri kandidate gre, nismo uspeli izvedeti, saj naj bi se "člani kolegija s častjo zavezali", da jih zaenkrat ne bodo spustili v javnost; predvsem zato, ker so med njimi tudi nečlani stranke, ki v primeru, da ne bodo postali kandidati, ne želijo, da njihova imena pricurljajo v javnost. Po nekaterih informacijah nekdanji ustavni sodnik Lojze Ude in državna tožilka Vlasta Nussdorfer nista več v igri, kot se je govorilo na nedavnem mariborskem kongresu SD. Med temi štirimi pa naj bi bil Marko Pavliha, ki ga po novem menda forsira tudi minister za promet in novopečeni podpredsednik SD Patrick Vlačič; kot je znano, za Pavliho navija generalni sekretar vlade Milan M. Cvikl, Pavliha pa se je Socialnim demokratom javno ponujal tudi sam.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jelko Kacin Mirjam Muženič Slavko Ziherl Sonja Kralj Bervar Borut Cink Darja Mohorič Aleš Gulič Ivo vajgl Boruta Pahorja lojze ude vlasta nussdorfer marko pavliha patrick vlačič Milan M. Cvikl

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

robi

2019-10-13 13:53:38


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kacin določen, toda če ne bo izvoljen, je to konec njegove kariere