objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 1. april 2009 ob 06:50

Pisni dokazi: Nana Zeneli grdo lagala na tiskovni konferenci!
Avtorica knjige o Urški in Aleši Čepinu zamolčala preklic poslovnega dogovora
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Nana Nataša Zeneli, nekdanja glasbena menedžerka in bivša televizijska voditeljica, se je na petkovi tiskovni konferenci v ljubljanskem lokalu Bachus, kjer je prestavljala svojo bizarno knjigo Prekletstvo v zlati kletki alias Senzacionalna zgodba Urške Čepin, novinarjem med drugim tudi debelo zlagala. Njena knjiga, ki naj bi bila osebna izpoved Urške Čepin v diktafon Nane Zeneli, namreč temelji na tako imenovanem poslovnem dogovoru med Čepinovo in Zenelijevo, ki sta ga damici sklenili 26. januarja letos. Toda Urška Čepin je dogovor že čez tri tedne uradno preklicala, Nana Zeneli pa je novinarjem povedala, da je za preklic poslovnega dogovora – kobajagi šele enkrat pozneje – izvedela iz medijev.
To pa je debela laž. Nana Zeneli je namreč preklic poslovnega dogovora priporočeno prejela po pošti že 17. februarja. Priporočeno pismo z naslovom Odstop od poslovnega dogovora z Urško Čepin je Zenelijevi poslal ljubljanski odvetnik Pavel Zajc, iz priloženega poštnega faksimila pa je jasno razvidno, da je Zenelijeva priporočeno pošto tudi korektno prejela in podpisala povratnico.
V Odstopu od poslovnega dogovora jasno piše, da Urška Čepin "ne želi, da knjiga o njenem zasebnem življenju izide" in Nani Zeneli to tudi "izrecno prepoveduje". Odvetnik Zajc je v dopisu navedel tudi razloge odstopa od poslovnega dogovora. Nana Zeneli je "imela namen v knjigi objaviti tudi vrsto okoliščin, za katere se z Urško nista dogovorili, poleg tega je pri podajanju navedb s strani Urške Čepin prišlo do vrste neresničnosti, ki so bile posledica podatkov, ki jih je Čepinova sicer imela, vendar pa so bili ti podatki, kot se je izkazalo kasneje, neresnični". Poleg tega poslovni dogovor "ni bil specificiran v delu, ki se nanaša na ceno knjige in delitev dobička, zato dogovora ni bilo mogoče izpolniti". Na koncu dopisa je Urškin odvetnik Pavel Zajc še enkrat poudaril, da njegova stranka "odstopa od poslovnega dogovora in obenem prepoveduje", da Nana Zeneli na "kakršenkoli način uporablja oziroma razpolaga s podatki, ki so v zvezi oziroma se nanašajo na Urško Čepin".


Vse kaže, da je Odstop od poslovnega dogovora Nana Zeneli gladko zamolčala tudi direktorju založbe Učila Srečku Mrvarju, sicer založba te knjige skoraj zagotovo ne bi izdala. Odvetnik Zajc je v ponedeljek popoldne na okrajno sodišče v Kranju že vložil zahtevo za izdajo začasne odredbe, ki bi prepovedala nadaljnjo prodajo knjige o zasebnem življenju bivših zakoncev Čepin. Odločitev sodišča bo najverjetneje znana v dveh ali treh dneh.
Tržiški založbi Učila in avtorici Nani Zeneli pa se očitno obeta cela vrsta tožb. Odškodninski tožbi naj bi vložili tudi podjetji Paleste d. o. o., katerega lastnik je Aleš Čepin, in podjetje Privat d. o. o., ki je izdajatelj TV Paprika. Tožbi naj bi Učila in Zenelijeva fasala zaradi navedb v knjigi, da je "Aleš Čepin solastniški delež TV Paprike kupil tudi zaradi pranja denarja", kar naj bi Čepinu, njegovemu podjetju Paleste in komercialni televiziji Paprika že povzročalo poslovno škodo.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Nana Nataša Zeneli Urške Čepin Pavel Zajc Aleš Čepin

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Pisni dokazi: Nana Zeneli grdo lagala na tiskovni konferenci!