objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Sreda, 15. april 2009 ob 07:06

Janković Škufci dal pol Makalonce, teraso špara za Kučanovo zvezdo!
Nekdanji plesalec Andrej Škufca bo gostinec, njegov partner pa je sumljivi arhitekt Marko Selan
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Mineva dobro leto dni od razpada profesionalnega plesnega para Andrej Škufca-Katarina Venturini. Andrej je po razpadu ostal kot riba na suhem. Katarina je njun ustni dogovor, da bosta plesala vsaj še nekaj let, nonšalantno prezrla in se posvetila svojemu življenjskemu partnerju Damjanu Kuzmiču, gradbenemu podjetniku ne ravno najboljšega slovesa. Ta ji je s precejšnjo finančno pomočjo pomagal odpreti plesno šolo, imenovano Plesna zvezda, v ljubljanskem BTC; toda Venturinijeva se ne more pohvaliti s pretiranim obiskom svojih plesnih tečajev. Šola kar sameva, pa čeprav se je med pedagogi znašel tudi Matej Krajcer, perfektni plesalec v pokoju, ki je kljub prijaznim opazkam, češ, pazi se Katarine, povabilo sprejel. Španoviji plesni krogi napovedujejo kratek vek, Katarina Venturini pa svoje plesne inštruktorske storitve celo že ponuja po drugih plesnih šolah, predvsem izven Ljubljane.
Andrej je plesno kariero seveda želel nadaljevati: iskal je nadomestno Katarino in lani jeseni našel Rusinjo Eleno Kvorovo. Sledil je uspešen ponovni start in uvrstitve v finale vseh večjih tekmovanj, a finančno breme (v Ljubljani si je med drugim najela lepo stanovanje) naj bi bilo za Rusinjo preveliko. Vmes je menda posegla tudi zaljubljenost, ki pa je Andrej Eleni ni vračal. Konec novembra je na hitro spakirala kufre in odletela v Moskvo. Andrej je ponovno ostal sam, prizadet in ponovno z vprašanjem: kaj zdaj? Odgovor je, namesto v plesu, poiskal kar med gostinci. Prijavil se je na razpis Mestne občine Ljubljana in dobil v najem poslovni prostor na Hribarjevem nabrežju, po domače Makalonco. Škufca se je na razpis prijavil preko podjetja VIP grupa d. o. o., kjer sta še dva partnerja, Gordana Štikovac in Marko Selan. Na oddelku za ravnanje z nepremičninami MOL so nam pojasnili, da je VIP grupa d. o. o. dobila v najem "poslovni prostor pod pogoji, ki so bili objavljeni v javnem zbiranju ponudb in sicer na podlagi ponujene višine mesečne najemnine in programa, ki ga bo izvajal v poslovnem prostoru v razmerju 50% ponujena višina najemnine in 50% za program". Iz odgovora lahko razberemo, da je Andrej z ekipo predlagal odličen program, predvidevamo, da plesni.
A glej ga zlomka. Predmet oddaje poslovnega prostora je bil samo notranji del Makalonce, brez odprtega dela – terase, ki gleda na Ljubljanico. Vsi, ki Makalonco vsaj malo poznamo, vemo, da je notranji del precej temen in majhen, tisti del Makalonce, ki prinaša zaslužek, pa še to le v poletnih mesecih, je odprta terasa. Le-to pa naj bi po naših informacijah župan Zoran Janković hranil za lastnico znane ljubljanske slaščičarne Zvezda Urško Šefman Sojer, hčerko Petra Šefmana, nekdanjega šefa varnosti bivšega predsednika države Milana Kučana.

V plesnih krogih, ki Andreju sicer zelo privoščijo, da končno najde svoje novo poslanstvo in biznis, so mnenja, da se Andrej podaja na spolzek teren, ki ga niti malo ne pozna. K temu pripomore še dejstvo, da je njegov partner "tisti arhitekt Marko Selan", za katerega pravijo, da je "treba od njega bežati, kolikor te nesejo noge". Arhitekt, ki bo verjetno pripravil projektno rešitev za Makalonco, slovi po tem, da njegov reakcijski čas storilnosti sega v neskončnost, datum izvedbe projekta pa je skorajda vedno "ob svetem nikoli". Mogoče bi bilo bolje, če bi Andrej idejo biti gostinec realiziral že pred leti, ko mu je to predlagalo njegovo takratno dekle, podjetna Katja Fašink (lastnica kozmetičnega salona Cat), toda Andrej ni pokazal posebnega zanimanja. Zgodbo okoli Makalonce smo želeli preveriti tudi pri Andreji Škufci, vendar je njegov mobilni telefon zvonil v prazno, na poslano elektronsko pošto pa ni odgovoril.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Andrej Škufca Katarina Venturini Damjanu Kuzmiču Matej Krajcer Eleno Kvorovo Gordana Štikovac Marko Selan Zoran Jankovič Urško Šefman Sojer Petra Šefmana Milana Kučana Katja Fašink

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Janković Škufci dal pol Makalonce, teraso špara za Kučanovo zvezdo!