objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 8. april 2009 ob 06:29

Pahor stavi na Thalerja, Socialni demokrati menda spet presenečeni
Nekdanji Drnovškov zunanji minister Zoran Thaler naj bi vodil listo SD na volitvah v evropski parlament
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanji Drnovškov minister za zunanje zadeve in poslovnež Zoran Thaler naj bi vodil listo Socialnih demokratov na junijskih volitvah v evropski parlament. Thaler nam je povedal, da sta se s predsednikom vlade in SD Borutom Pahorjem v zadnjem času večkrat pogovarjala (predvsem o svojih pogledih na gospodarsko krizo ter vlogo evropskega parlamenta), ožje vodstvo Pahorjeve stranke pa je Thalerja uvrstilo na listo štirih kandidatov in kandidatk, katerih izvoljivost so izmerili s posebnimi anketami javnega mnenja. O tem smo nekoliko poročali že prejšnji teden, po sredinem kolegiju stranke. Poleg Thalerja naj bi po naših informacijah merili tudi izvoljivost poslanca Toneta Ropa, poslanke Melite Župevc in nekdanje ljubljanske županje Danice Simšič. Thaler nam je dejal tudi, da ga je v petek poklical Pahor in mu povedal, da so ankete pokazale, da naj bi na volitvah najbolj pritegnil prav on.

Končne odločitve pa menda še ni. Generalni tajnik Socialnih demokratov Uroš Jauševec nam na vprašanje, ali je Thaler že določen za nosilca liste, v ponedeljek zvečer ni odgovoril. Nekateri Socialni demokrati pa so bili ob omembi imena Zoran Thaler debelo presenečeni, češ, o tem ne vemo ničesar. Da ničesar ne ve, nam je potrdila tudi poslanka Melita Župevc, za katero naj bi bilo pred tremi dnevi zmenjeno, da bo nosilka liste pravzaprav – ona.
Zoran Thaler, ki naj bi se tako po dvanajstih letih vrnil v aktivno politiko, nam je zaupal tudi, da že nekaj let ni več član LDS. Pred tremi ali štirimi leti je – po svojih besedah – vodstvo liberalnih demokratov zaprosil, naj ga črtajo iz evidence članstva, hkrati pa je prenehal plačevati članarino. Ni pa hotel tega obelodaniti na velikem zvonu, saj menda ni želel, da bi to njegovo gesto povezovali z nekaterimi drugimi izstopi iz vrst LDS. Thaler nam je dejal še, da ne namerava postati član Socialnih demokratov.
Po nekaterih informacijah naj bi osnutek kandidatne liste pripravil kolegij predsednika stranke na današnji seji, nato pa jo bo obravnavalo predsedstvo stranke. Dokončno listo potrjuje konferenca SD, ki jo po mariborskem kongresu vodi Andrej Horvat. Socialnim demokratom pa se je zgodila še ena zanimiva nerodnost. Na njihovi uradni spletni strani, Socialnidemokrati.si, je dobra dva tedna po kongresu še zmeraj napisano staro vodstvo stranke: podpredsednik, denimo, ni Patrick Vlačič, ampak še vedno Igor Lukšič?!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Drnovškov Zoran Thaler Borutom Pahorjem Toneta Ropa Melite Župevc Danice Simšič Uroš Jauševec Melita Župevc Andrej Horvat patrick vlačič Igor Lukšič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

robi

2019-10-13 13:53:38


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Pahor stavi na Thalerja, Socialni demokrati menda spet presenečeni