objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 13. april 2009 ob 08:24

Čudno: minister Vlačič na letu Adrie iz Bruslja sedel v pilotski kabini!
Adria Airways: Patricka Vlačiča je v kabino povabil kapitan letala z uradnim dovoljenjem
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Minister za promet in novopečeni podpredsednik Socialnih demokratov Patrick Vlačič je let redne linije Adrie Airways, na relaciji Bruselj–Ljubljana, presedel v pilotski kabini. To se je zgodilo predprejšnji ponedeljek, 30. marca, ko se je Vlačič z delegacijo ministrstva vračal iz Bruslja, kjer naj bi pred evropskim komisarjem za promet Antoniem Tajanijem "klonil" ob zahtevah Bruslja glede slovenskih vinjet. Naši viri trdijo, da je Adriino letalo z ministrom Vlačičem v kabini v nekem trenutku nenadoma izgubilo višino (po naših informacijah naj bi padlo za 10 metrov) kar so nekateri prestrašeni potniki kasneje pripisovali "zafrkanciji" v kabini. Češ, ministru za promet so pustili malo pilotirati letalo?!
Petra Kjuder, tiskovna predstavnica Adrie Airways, nam je včeraj zanikala, da naj bi minister Vlačič v pilotski kabini sedel nepooblaščeno. Na Adrii zagotavljajo, da je "minister imel uradno dovoljenje kapitana, v skladu z veljavnim operativnim priročnikom, poddel A, člen 8.3.12.2, ki ga je odobril direktorat za civilno letalstvo. To smo mu zagotovili nekaj dni pred samim letom". Na Adrii pravijo, da je "med letom letalo res priletelo v polje turbulence, katerega je povzročilo pred nami leteče letalo, nikakor pa ne moremo govoriti o padcu, še manj o, po vašem 10-metrskem padcu, kaj šele o namigovanju na 'zafrkancijo'. Morebitno namigovanje na odstopanje od predpisanih procedur odločno odklanjamo. Adria Airways vsakršno letenje opravlja resno in v skladu z veljavno zakonodajo".

Da naj bi minister Vlačič nepooblaščeno prišel v pilotsko kabino, nam je zanikala tudi njegova predstavnica Eldina Knez. "Ne, to ne drži. Vodja zrakoplova je ministra povabil v pilotsko kabino, dokončna odločitev glede dovoljenja za vstop v pilotsko kabino je v pristojnosti vodje zrakoplova," nam je sporočila Knezova.
Dodajmo še, da je direktorat za civilno letalstvo organ v sestavi ministrstva za promet; kar pomeni, da je posebno dovoljenje, ki ga je kapitanu letala nekaj dni prej – po navedbah Adrie Airways – odobril direktorat za civilno letalstvo, minister Vlačič tako rekoč podpisal sam sebi; vsekakor se je s tem nekaj časa pred poletom v Bruselj tudi ukvarjal. Mimogrede, predsednik uprave Adrie Airways je razvpiti Tadej Tufek, znan kot prijatelj ministra Vlačiča.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
patrick vlačič Antoniem Tajanijem Petra Kjuder Eldina Knez Tadej Tufek

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Čudno: minister Vlačič na letu Adrie iz Bruslja sedel v pilotski kabini!