objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Petek, 17. april 2009 ob 12:57

Povodni mož in državno prvenstvo prekinila maturante
Pod kupolo Gospodarskega razstavišča in taktirko neumornega Tomaža Ambroža prihaja dan za ples
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Cikel letošnjih maturantskih plesov bo v soboto, 18. aprila, za en dan prekinilo državno prvenstvo v latinskoameriških plesih, ki bo združeno s podelitvijo plesnih nagrad povodni mož za leto 2008.
Najprej se bodo zavrteli slovenski plesni pari in poskušali obraniti ali pa si pridobiti nove naslove državnih prvakov v najatraktivnejši plesni kategoriji, to so latinskoameriški plesi. Voditeljica tekmovanja Barbara Nagode Ambrož bo napovedovala zanimivo tekmo, ki bo doživela vrhunec ob pol osmih zvečer, ko bodo na vrsti finali vseh šestih starostnih kategorij. Najbolj vroče bo –  po že ustaljenem običaju – med člani, kjer bosta skoraj zagotovo prvič v svoji karieri naslov državnih prvakov osvojila Jurij Batagelj in Jagoda Štrukelj. Tudi Miha Vodičar in Nadija Bičkova bosta naskakovala visoko uvrstitev. Po njunem načrtu naj bi to bilo drugo mesto, Nadjina elegentna in glamurozna črna obleka pa naj bi to osvojitev še bolj utrdila. Pričakujemo pa tudi atraktiven nastop Miše Cigoja in Anne Matus.


Na podelitvi plesnih nagrad povodni mož za leto 2008 pa bosta svoje moči združila Plesna šola Urška in zavod Media ples. Plesna šola Urška bo nagrade podelila svojim najboljšim plesalcem na področju modernih tekmovalnih plesov (kamor sodijo tudi šov, jazz in hip hop), latinskoameriških in standardnih plesov ter nagrado za življenjsko delo. Zavod Media ples pa bo podelil nagrade za ustvarjalce, ki so jih izbrali gledalci oddaje Parada plesa in internetne strani www.parada-plesa.com, ter prav tako za življenjsko delo. Ta nagrada pripada plesalki in legendi slovenskega sodobnega plesa, Jasni Knez. Ostali zmagovalci so še plesalca in koreografa sodobnega plesa Rosana Hribar in Gregor Luštek ter koreograf in vodja plesnega studia Igor Jelen - Igy.
Idejni vodja projekta je Barbara Nagode Ambrož ob pomoči avtorice članka, ki ga pravkar berete.

Podelitev nagrad povodni mož 2008 in atraktivno državno prvenstvo v latinskoameriških plesih naj bi si po napovedih ogledal tudi ljubljanski župan Zoran Janković. Zagotovo pa bosta med gledalci podžupan Jani Möderndorfer in Vika Potočnik, nekdanja županja in direktorica Pionirskega doma – oba sta namreč znana po tem, da sta velika ljubitelja plesne umetnosti. Prireditev bo posvečena 29. aprilu, mednarodnemu dnevu plesa.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Barbara Nagode Ambrož Jurij Batagelj Jagoda Štrukelj Miha Vodičar Nadija Bičkova Miše Cigoja Anne Matus Jasni Knez Rosana Hribar Gregor Luštek Igor Jelen - Igy zoran janković Jani Möderndorfer Vika Potočnik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Povodni mož in državno prvenstvo prekinila maturante