objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Sobota, 25. april 2009 ob 07:54

Končno se počutiva kot prava šampiona!
Vodičar in Bičkova srebrna, Igy se je pobarval na blond, nergači Plesne zveze Slovenije pa skeptični kot ponavadi
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Letošnje državno prvenstvo v latinskoameriških plesih se končno ni odvijalo v športni dvorani, med ribstoli in pod košarkaškimi koši, ampak v lepem okolju kupole Gospodarskega razstavišča v Ljubljani. Organizator Plesna šola in plesni klub Urška, na čelu z neumornim Tomažem Ambrožem, njegovo desno roko Borisom Prokofjevom, didžejko Metko Mesesnel Bizilj in voditeljico prireditve Barbaro Nagode Ambrož, je pripravil pravo galerijo plesa. Navdušeno navijalo in ploskalo pa je 1500 ljubiteljev plesa. Tako tekmovalcem kot prejemnikom nagrade povodni mož. Vodilni funkcionarji Plesne zveze Slovenije so po ustaljenem načinu nergali in se muzali, ali je združitev tekmovanja s podelitvijo nagrad sploh mogoča. Sicer pa bodo "dežurni nergači", kot jim pravijo v zakulisju, dobili svojo priložnost, da se kot organizatorji izkažejo na letošnjem svetovnem prvenstvu v latinskoameriških plesih, ki bo novembra v Mariboru.

Seveda je bil najbolj atraktivni del prvenstva članski finale, v katerem je večina navijala za Miho Vodičarja in Nadjo Bičkovo, ki sta po pričakovanjih zasedla drugo mesto. Nadja in Miha sta bila srečna ter zadovoljna in pravita, da sta končno dobila potrditev kakovosti njunega plesanja tudi doma. "V tujini nikoli ni bila problem dobra uvrstitev, na domačem parketu pa ... Hvaležna sva tudi najinemu psihologu Mateju Tušku in trenerki Danieli Škofic Novak, saj smo delali po posebnem planu, ki se je očitno pokazal za pravega. Zdaj potujeva na evropsko prvenstvo in bova dala vse od sebe," pravita Nadja in Miha. Nadja je imela eno od najlepših oblek prvenstva. Srebrno, kot da je vedela, da jo čaka srebrna kolajna. Državna prvaka pa sta prvič v njuni dolgoletni karieri postala Jurij Batagelj in Jagoda Štrukelj. "Končno se počutiva kot prava šampiona. No, saj sva že velikokrat dosegala prva mesta, a naslov državnih prvakov je tista prava potrditev, da sva dobra. Ta občutek bova nosila kar dolgo časa s sabo, vsaj do novembrskega svetovnega prvenstva, ko bova v Mariboru zastopala Slovenijo," sta vzhičeno pripovedovala Jurij in Jagoda, ki edina ni zamenjala obleke za finalni del prvenstva.

Skozi finalni del prvenstva pa sta Plesna šola Urška in oddaja Parada plesa podeljevali tudi plesne nagrade povodni mož, ki so edine v slovenskem plesnem svetu. Plesni klub Urška jih podeljuje že od leta 1995, in sicer svojim najboljšim plesalcem. Povodni mož za promocijo plesa je bil podeljen Mestni občini Ljubljana, sprejel pa ga je podžupan Jani Mödernorfer, ki je bil ves čas prireditve odlično razpoložen. Za življenjsko delo pa sta povodnega moža prejela plesna pedagoga, plesna funkcionarja ter sodnika Verena in Drago Šulek.
Parada plesa pa je podelila tri povodne može. Prvega je prejel celjski koreograf in vodja plesnega teatra Igen Igor Jelen – Igy, in sicer je zmagal v glasovanju prek internetne strani www.parada-plesa.com. Igy je na prireditev pribrzel direktno iz Barcelone, si v ta namen celo pobarval lase, da bi bil čim bolj podoben avtorici članka, saj pravi, da ga z njo povezuje dolgoletna plesna akcija. Naslednji dan pa že odletel v Turčijo.
Povodnega moža sta za izjemni duet 10 let prejela plesalca in koreografa Rosana Hribar ter Gregor Luštek, ki sta na plesišču celo zaplesala jive in valček ter bila nad prireditvijo navdušena. Sta pa po podelitvi kar hitro odhitela domov k pasjemu otroku. "Zver (njuna nekajmesečna čivava) ni navajena biti toliko časa sama doma. Skoraj vedno jo vzameva s seboj in kdo ve, kaj naju čaka doma," je dejal Gregor Luštek.
Za življenjsko delo pa je povodni mož priplesal k legendi slovenskega sodobnega plesa Jasni Knez. Jasna se s plesom aktivno ukvarja petdeset let, in čeprav pravi, da um hoče še, telo pa malo manj, ni videti, da bi s plesanjem končala. Povodni mož ji bo spodbuda za naprej, čeprav ji osebni problemi, ki jih ima s svojim bivšim partnerjem Alanom Asto, ne dajo spati.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tomažem Ambrožem Borisom Prokofjevom Metko Mesesnel Bizilj Barbaro Nagode Ambrož Miho Vodičarja Nadjo Bičkovo Mateju Tušku Danieli Škofic Novak Jurij Batagelj Jagoda Štrukelj Jani Mödernorfer Verena Drago Šulek Igen Igor Jelen – Igy Rosana Hribar Gregor Luštek Jasni Knez Alanom Asto

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Končno se počutiva kot prava šampiona!