objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Sreda, 29. april 2009 ob 07:00

Urška Pirš je za svojo zamenjavo izvedela med šopingom v Ameriki!
Mlada garda popinovcev, Polona Jambrek, Ota Roš in Nejc Simšič, zarotniško proti Pirševi
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Velika čistka v rubriki Pop In (oddaja 24UR na Pop TV) se je začela oktobra lani, ko sta direktor informativnega programa, Tomaž Perovič, in urednica, Špela Šipek, začela kadrovski masaker znotraj uredništva informativnega programa. Odstavila sta eno od voditeljic, Andrejo Virk Žerdin, namesto nje je priletela moderatorka ljubljanskega radia Antena, Ota Roš. Andreja Virk Žerdin je padla med serijo odstrela tako imenovanih "pop debelušk"; poleg voditeljice oddaje 24UR, Tamare Vonta, in voditeljice 24UR ZVEČER, Polone Movrin. Slednja je pred dvema tednoma službo na Pop TV tudi dokončno izgubila. Na našem portalu smo že takrat napovedali, da bo v kratkem (v nekaj mesecih) zamenjana tudi Urška Pirš, ki naj bi bila sicer nekoliko spretnejša lobistka od Virk Žerdinove, katere mož je Samo Žerdin, glavni producent na Kanalu A.

In res, prejšnji teden je zgrmela še Pirševa, namesto nje pa vodenje Pop In, ob Oti Roš, prevzema Polona Jambrek, ki je – po zamenjave Andreje Virk Žerdin – vodila nekoliko daljši sobotni Pop In. Na Pop TV sicer trdijo, citiramo: "Urški Pirš nismo dali odpovedi, je ena tistih, ki je s kolegi v informativnem uredništvu postavila, dopolnjevala rubriko skozi leta in je tako v veliki meri zaslužna, da je rubrika tako priljubljena med gledalci. Je pa res, da je pred nedavnim sama izrazila željo, da se poda novim izzivom naproti, pri čemer ji želimo veliko sreče in uspehov, voditeljsko mesto pa bo v maju prevzela Polona Jambrek". Vendar smo iz neuradnih, a zanesljivih virov izvedeli, da je Urška Pirš za svoj odhod s Pop TV in imenovanje Polone Jambrek na njeno mesto izvedela med branjem našega portala, kajti ta teden je bila na šopingu v Združenih državah Amerike. Vodstvo Pop TV ji je odločitev o zamenjavi lakonično sporočilo šele potem, ko je to prebrala na Požareportu. Po elektronski pošti Pirševa svojega odhoda ni komentirala, na telefonske klice se ni odzivala, lahko pa si predstavljamo, kako je preklinjala vodstvo Popa, ko je s kreditnimi karticami porabljala denar na račun honorarjev, ki jih je tudi v prihodnje pričakovala za vodenje Pop In.

Po naših informacijah je pri zamenjavi Urške Pirš zarotniško sodelovala in lobirala tudi mlada garda popinovcev, to so Nejc Simšič (ki je hkrati namestnik odgovorne urednice tabloidne revije Nova, Sonči Nered Čebašek, in slovi po tem, da na koncu vsakega televizijskega prispevka o nekem dogodku pove banalni stavek, kako "so se povabljenci zabavali dolgo v noč" in enako sintagmo potem napiše v Novo), Polona Jambrek in Ota Roš. Prejšnji teden, ko se je vse to dogajalo, novinarjem niso odgovarjali na telefonske klice, zamenjavo Pirševe pa so skupaj veselo proslavili v soboto zvečer, v klubu Top Eat&Party (nekdanjem Globalu). Značilnost mlade garde popinovcev je tudi v tem, da drug drugega neženirano forsirajo v medijih; Simšič, denimo, v skoraj vsaki številki revije Nova napiše kakšen bizaren članek o dvojčicah Jambrek, ki naj bi fascinirale Prešernov trg in Tromostovje, ko so šle mimo … no, posledica tovrstnega poročanja je vedno manj prodanih izvodov Nove ter vedno slabša kakovost in gledanost Pop In.
Sicer pa je odločitev Peroviča in Šipkove, da voditeljica Pop In postane Polona Jambrek, najmanj presenetljiva. Sestri dvojčici, Polona in Špela Jambrek, sta namreč enkrat že propadli kot voditeljici oddaje s podobno vsebino – Ekstra magazina. Kljub enormni promocijski akciji sta hitro kolapsirali; enostavno nimata televizijske karizme. Polona je tudi razmeroma nefotogenična in premore neprijetno vreščeč glas.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tomaž Perovič, Špela Šipek, Andrejo Virk Žerdin Ota Roš Tamare Vonta, Polone Movrin Urška Pirš Samo Žerdin Polona Jambrek Nejc Simšič Sonči Nered Čebašek Špela Jambrek

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Urška Pirš je za svojo zamenjavo izvedela med šopingom v Ameriki!