objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Torek, 28. april 2009 ob 06:40

Naši morajo trdo delati, nekaterim pa je dovolj samo potni list
Po svetovnem prvenstvu v nemškem Oldenburgu slovenski plesalci latinskoameriških plesov razočarani
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Evropsko prvenstvo v latinskoameriških plesih (minulo soboto v nemškem mestu Oldenburg) ni prineslo velikih presenečenj. Evropska prvaka sta postala Italijana Stefano Di Fillipo in Anna Melnikova, ki sta tudi aktualna svetovna prvaka, medtem ko so slovenski plesalci zagotovo razočarani. Državna prvaka Jurij Batagelj in Jagoda Štrukelj sta zasedla četrto mesto, kar je enako kot lani. Za nameček sta ju premagala tudi njuna največja konkurenta Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič. Torej par, ki je lani, zaradi nesporazumov s Plesno zvezo Slovenije (vodstvo zveze naj bi pretirano forsiralo par Batagelj&Štrukelj), enostavno prestopil k Hrvatom. Miha Vodičar in Nadja Bičkova sta se uvrstila na rep četrtfinala, kjer sta si delila 23. oziroma 24. mesto.
Nadja Bičkova je po končanem prvenstvu je za naš portal povedala: "Z najinim nastopom sva zadovoljna. Po oceni najine trenerke Daniele Novak sva zelo dobro opravila svoje delo in lahko bi pristala tudi v polfinalu, a se to na žalost ni zgodilo. Midva bova še naprej pridno trenirala in upava, da bova na svetovnem v Mariboru dosegla to, kar si zasluživa …" Daniela Škofic Novak, trenerka obeh slovenskih parov, pa je dejala: "Oba para sta plesala odlično, ker sta po državnem prvenstvu v odlični formi. Oba sta si, po moji oceni, zaslužila boljšo uvrstitev. Batgelj&Štrukelj tretje mesto, Vodičar&Bičkova pa bližje polfinalu. Toda Nemci vedno vedo, kako in kaj: prvi nemški par so uspeli spraviti v finale, drugega pa v polfinale. Če bi mi imeli takšno politično moč, bi bila na letošnjem svetovnem v Mariboru Jurij in Jagoda zmagovalca, Miha in Nadija pa blizu finala. To bo itak naš cilj, ampak trenutno imamo občutek, da moramo za uresničitev teh ciljev trdo delati, nekaterm pa je dovolj samo potni list in so že tam!"

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Stefano Di Fillipo Anna Melnikova Jurij Batagelj Jagoda Štrukelj Zoran Plohl Tatjana Lahvinovič Miha Vodičar Nadja Bičkova Daniele Novak

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Naši morajo trdo delati, nekaterim pa je dovolj samo potni list