objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Sreda, 6. maj 2009 ob 06:50

Čepin z največjo tožbo na slovenski estradi: hoče 100 tisoč evrov!
Tožbo zoper Nano Zeneli in založbo Učila naj bi vložil takoj po praznikih
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Prvomajske praznike sta Mateja Malnar in Aleš Čepin preživela v Portorožu, kjer so ju videvali po tamkajšnjih restavracijah. Še pred odhodom na Obalo pa je Čepin napovedal doslej največjo tožbo na slovenski estradi; od Nane Zeneli, razvpite avtorice knjige Prekletstvo v zlati kletki, in založbe Učila bo zahteval 100 tisoč evrov odškodnine, civilno tožbo pa namerava vložiti takoj po praznikih. Čepin pravi, da bo tožil zaradi enormne poslovne škode, saj naj bi zaradi zapisov v knjigi, da je TV Paprika kupil zaradi pranja denarja, ostal brez podpisane sponzorske pogodbe z enim od slovenskih podjetij. Poleg te naj bi vložil še eno tožbo – zaradi duševnih bolečin in otroka, znesek, ki naj bi ga zahteval, pa še ni znan. Po naših informacijah naj bi mu odvetnik Pavel Zajc svetoval odškodninski zahtevek v višini 20 do 30 tisoč evrov. Tožbo zoper Zenelijevo in založbo Učila pa bo vložila tudi Urška Hočevar Čepin.
Na založbi Učila so za medije medtem povedali, da so doslej prodali okoli 6 tisoč izvodov knjige. Nadaljnjo prodajo knjige Prekletstvo v zlati kletki pa je omejila internetna verzija, o čemer smo na našem portalu že poročali.
Za drugo največjo tožbo v slovenskem šovbiznisu velja odškodninska tožba televizijske novinarke in voditeljice Barbre Drnač zoper Pro Plus (Pop TV, Kanal A), zaradi neizpolnitve pogodbenih obveznosti. Drnačeva, kot nekdanja urednica z viktorjem nagrajene in kasneje ukinjene oddaje E+, je tožbo vložila decembra 2006, zahteva pa 88 tisoč evrov odškodnine. Za osvežitev spomina: iz podobnih razlogov kot Drnačeva je tožbo zoper Pro Plus vložila tudi prejšnja urednica oddaje E+ Sonja Javornik in že zmagala na prvi stopnji. Ljubljansko sodišče ji je prisodilo nekaj več kot 20 tisoč evrov odškodnine, plus obresti.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mateja Malnar Aleš Čepin Nane Zeneli Pavel Zajc Urška Hočevar Čepin Barbre Drnač Sonja Javornik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Čepin z največjo tožbo na slovenski estradi: hoče 100 tisoč evrov!