objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 8. maj 2009 ob 08:10

Naši viri: zmenjeno za Slugo. Jaklič: Odločitev še ni sprejeta
Po naših informacijah naj bi se nadzorniki Hita že odločili za novega šefa uprave, Marko Jaklič to zanika
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Po naših informacijah naj bi včeraj popoldne nadzorni svet Hita končal zaslišanja preostalih kandidatov za novega predsednika uprave Hita. Kasneje pa naj bi se nadzorniki nefomalno že odločili, da bodo za novega predsednika uprave Hita imenovali Andreja Slugo, ki so ga zaslišali minuli torek. Seja nadzornega sveta, ko naj bi imenovali Slugo, pa naj bi bila prihodnjo sredo.
Marko Jaklič, predsednik nadzornega sveta Hita, nam je te govorice zanikal. Potrdil je sicer, da so zaslišanja končana in da so člani nadzornega sveta "res imeli nekaj diskusije o kandidatih, je pa še daleč od tega, da bi bila odločitev sprejeta". Jaklič pravi, da bo "odločilna seja nadzornega sveta prihodnji teden". Če ne bo soglasja okoli imena novega predsednika uprave, je čisto možno, da "kandidati še dobijo kakšno dodatno domačo nalogo". Jaklič nam je tudi povedal, da morebitnih političnih pritiskov ministra za finance Francija Križaniča, o čemer so pred nekaj dnevi javno spregovorili predstavniki Hitovih sindikatov, ne čuti; Tomo Malnarič, član nadzornega sveta z ministrstva za finance, po Jakličevih navedbah "deluje odprto in korektno".
O tem, da naj bi bil že izbran, tudi Andrej Sluga ne ve nič. Nam je pa Sluga zanikal informacije, da naj bi se v preteklih dneh v enem od novogoriških lokalov dobil z Brankom Tomažičem in Silvanom Križmanom, nekdanjim predsednikom in članom uprave Hita, kar naj bi bil znak, da novo vodstvo Hita prevzema Golobičeva stranka Zares. Sluga trdi, da se sploh ne spomni, kdaj se je nazadnje srečal s Tomažičem in Križmanom, definitivno pa to ni bilo pred nekaj dnevi, ampak daleč nazaj.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Andreja Slugo Marko Jaklič Francija Križaniča Tomo Malnarič Brankom Tomažičem Silvanom Križmanom Golobičeva

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

robi

2019-10-13 13:53:38


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Naši viri: zmenjeno za Slugo. Jaklič: Odločitev še ni sprejeta