objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 11. maj 2009 ob 06:40

Lahovnik: Ne poznam Pustatičnika, z njim nikoli nisem komuniciral
Razrešeni član uprave Vzajemne se ne more nikjer in nikoli sklicevati na ministra Lahovnika
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Na članek z naslovom Mojster zdrah in anonimk Pustatičnik odletel iz Vzajemne, kjer smo podrobno pisali o razrešitvi Petra Pustatičnika, člana uprave zavarovalnice Vzajemna, se je odzval tudi minister za gospodarstvo Matej Lahovnik. Preko Stanke Ritonja, sekretarke v službi za odnose z javnostmi, nam je sporočil, da "minister za gospodarstvo Matej Lahovnik gospoda Petra Pustatičnika ne pozna in z njim nikoli ni komuniciral. Gospod Pustatičnik se ne more nikjer in nikoli sklicevati na ministra Lahvnika v zvezi s kakšno koli svojo aktivnostjo". V članku smo namreč med drugim zapisali, da "naši viri trdijo, da se je Peter Pustatičnik rad pohvalil, da lahko Lahovnika pokliče kadarkoli in da mu bo ta vse zrihtal".
Po razrešitvi Petra Pustatičnika je predsednik uprave Vzajemne Boštjan Aver že napovedal nekatere ukrepe, ki bi preprečili odtekanje zaupnih informacij iz Vzajemne in izboljšali varnost. Še vedno tudi ni znano, ali bo Peter Pustatičnik obdržal službo v zavazovalnici, kaj naj bi mu omogočala pogodba o zaposlitvi. Sicer mu pripada visoka odpravnina, o čemer smo že poročali; predsednik nadzornega sveta Gregor Primic pa ne izključuje možnosti sporazumne prekinitve delovnega razmerja ali sklenitev nove pogodbe. Naši viri trdijo, da bo največ odvisno od nekakšne notranje preiskave, kjer naj bi - celo najeti tuji strokovnjaki za varnost - ugotavljali, kdo je stoji za odtekanjem zaupnih informacij iz Vzajemne. Slišati je tudi, da "visi v zraku" položaj direktorja trženja, ki ga zaseda Janez Pustatičnik, brat Petra Pustatičnika.
Razrešeni Peter Pustatičnik pa je za nekatere medije povedal, da so ga razrešili zato, ker "nekaterih projektov, ki so se mu zdeli tevagni za zavarovance in Vzajemno, ni podprl". Poleg tega naj bi se zavzemal za za "vzajemnost, skromnost, ljudskost, ne pa za gonjo za dobičkom, za status, za kapital, kot se zavzemajo delniške družbe“.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Petra Pustatičnika matej lahovnik Stanke Ritonja Boštjan Aver Gregor Primic Janez Pustatičnik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Lahovnik: Ne poznam Pustatičnika, z njim nikoli nisem komuniciral